ABD'de aşırı sıcaklardan en az 2 bin sığır telef oldu

ABD'nin Kansas eyaletinde etkili olan sıcak hava nedeniyle en az 2 bin sığırın telef olduğu belirtildi.

GİRİŞ 17.06.2022 16:45 GÜNCELLEME 17.06.2022 17:14
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

ABD'nin Kansas eyaletinde aşırı sıcak hava dalgası etkili oluyor. Kansas Sağlık ve Çevre Departmanı Sözcüsü Matthew Lara yaptığı açıklamada, aşırı sıcaklık ve nem nedeniyle en az 2 bin büyükbaş hayvanın telef olduğunu bildirdi.

Lara, büyükbaş hayvan tesisi sahiplerinin, telef olan hayvanların imhası için departmanla temasa geçtiğini ifade ederek, "Telef olan hayvan sayısı, imha için yardım isteyen ve ajansla temasa geçen tesisleri temsil ediyor" dedi. Kansas Hayvancılık Birliği Sözcüsü Scarlett Hagins ise, "Kansas'ın batısında hafta sonu sıcaklıklar ve nemin artması nedeniyle sığırlar ısı stresi yaşamaya başladı. Hayvanlar ani değişime alışamadı" ifadelerini kullandı. World Weather Inc. Başkanı Drew Lerner da Pazartesi günü Kansas'ın kuzeybatısında sıcaklıkların 42 santigrat dereceye ulaştığını belirterek, "Bu hafta sonu, Kansas'ın batısı 40 dereceye yakın olacak, ancak daha zayıf rüzgar ve daha düşük nem seviyesi sığır ölümlerini en aza indirmeye yardımcı olacak" diye konuştu.

Çiftliklerde yetiştirilen ve sıcaktan telef olduğu belirtilen yüzlerce sığırın görüntüleri de sosyal medyada hızla yayıldı.

Kansas, Texas ve Nebraska'dan sonra sığır eti üretiminde ülkenin en büyük üçüncü eyaleti olarak biliniyor.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 8
  • selçuk 1 yıl önce Şikayet Et
    sahtekar algıcı alçak siyonistler. kendileri öldürmüştür. et krizi çıkarmak gıda krizini tetiklemek yapay et denilen kendilerinin dahi yemeyeceği yeni icatlarla insan yaşamını tehdit etmek için her türlü insanlık dışı işlere imza atan lanet devlet.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne sığırı ya domuza benziyo hepsi hemde ayakları kısakısa iyice bakın gönxerin çinliler yesin
    Cevapla
  • Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Sıcaktan ölmezler, yapay et işi çıkar bunun arkasından.
    Cevapla
  • Vurucu 1 yıl önce Şikayet Et
    sıcak değil hepsi şişmiş ve farklı bir olay var sanki
    Cevapla
  • 1071 1 yıl önce Şikayet Et
    urfada 50 derece olan sıcaklıkta hayvanlar ölmüyor da 42 derece de mi ölüyorlar.....yapay et üretmek için mi.....sorgulamak lazım.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel, Bahçeli ile görüşecek
Sadece ‘bakan yardımcılığı’ istemekle yetinmemiş... Özel’den Erdoğan’a 3 teklif