Zelensky'den AB'ye üyelik açıklaması: Zaferi yakınlaştıracak

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ülkesinin Avrupa Birliği üyelik yolunun Rusya ile savaştaki zaferi yakınlaştıracağına işaret etti.

Zelensky'den AB'ye üyelik açıklaması: Zaferi yakınlaştıracak
Zelensky'den AB'ye üyelik açıklaması: Zaferi yakınlaştıracak
GİRİŞ 17.06.2022 17:55 GÜNCELLEME 17.06.2022 17:55
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun Ukrayna'ya resmi aday statüsü verilmesi yönündeki tavsiyesini değerlendirdi.

Söz konusu kararın "tarihi" olduğunu ve bunu memnuniyetle karşıladıklarını belirten Zelenskiy, "Bu, zaferimizi kesinlikle yakınlaştıracak AB üyelik yolundaki ilk adımdır." ifadesini kulandı.

Zelenskiy, gelecek hafta düzenlenecek AB Liderler Zirvesi'nde Ukrayna'nın aday ülke statüsünün onaylanacağını umduğunu kaydetti.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB'ye üyelik başvurusu yapan Ukrayna ve Moldova'ya "aday ülke" statüsü verilmesi yönünde görüş sunmuştu.

AB LİDERLERİ HAFTAYA DEĞERLENDİRECEK

AB Komisyonunun görüşü, 23-24 Haziran'da düzenlenecek AB Liderler Zirvesi'nde üye ülkelerin oluşturduğu AB Konseyine sunulacak. Aday ülke statüsünün verilmesi için üye ülkelerin tamamının onay vermesi gerekecek.

Ukrayna, AB'ye adaylık başvurusunu 28 Şubat 2022'de, Moldova ve Gürcistan ise 3 Mart 2022'de yapmıştı. AB Konseyi, 7 Mart'ta AB Komisyonunu görüşünü sunmaya davet etmişti.

Adaylık statüsü, bir ülkenin uzun yıllar sürecek AB'ye katılım sürecindeki ilk adımı oluşturuyor. Bir ülkeye aday statüsü verilmesinden sonra koşulların yerine getirilmesi şartıyla ilerleyen aşamalarda katılım müzakereleri başlıyor.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Alçak abd piyonu ukranyayı yerle bir etin .
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendi ırkından ayrılıp seninle alakası olmayan bir ırka katılmak nasıl bir ahmaklık geri zekalılık aptallık anlayamadım....
    Cevapla
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu, zaferimizi kesinlikle yakınlaştırmiyacak komediyen senin niyetim AB yi savasin icine cekmek!!!
    Cevapla
  • HACI 1 yıl önce Şikayet Et
    Hangi zaferi. Rusya sınırındaki toprakların gitmiş. Halkının yarısı maalesef perişan olmuş, sen hala zaferden söz ediyorsun. Abd hala Rusyadan mal alıyor. Kafan iyi galiba
    Cevapla
  • vedo 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen Rüyada görürsün zaferi enaye. Sen bir ülkeyi yönetmek ABD ve AB ye güvenerek Rusyayla bir savasa girmek Hollywood filimlerine mi benzetin artist.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçim sonrası ilk kabine toplantısı! İşte masadaki 4 kritik başlık! Gözler Erdoğan'da
AK Parti'de analiz sürüyor: Emekliler mi yoksa yanlış aday mı?