Ukrayna First Lady'si Zelenska: Herkes gibi ben de sadece televizyondan görüyordum

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'nin eşi First Lady Olena Zelenska, The Guardian Gazetesi'ne savaş sürecinde yaşadıklarını anlattı.

Ukrayna First Lady'si Zelenska: Herkes gibi ben de sadece televizyondan görüyordum
Ukrayna First Lady'si Zelenska: Herkes gibi ben de sadece televizyondan görüyordum
GİRİŞ 18.06.2022 17:13 GÜNCELLEME 18.06.2022 17:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dikkat çeken açıklamalarda bulunan Ukrayna First Lady'si Olena Zelenska, savaşın olacağına inanmadığını, pasaportunu bile hazırlamadığını ifade etti. Eşinin elbette askeri sırlarını paylaşmadığını dile getiren Lady Olena Zelenski, onu (Vladimir Zelenski) Ukraynalılar gibi televizyondan izleyebildiğini belirtti.

Savaşın başladığı ilk günlerde Ukrayna lideri Zelenski, Rusya'nın bir numaralı hedefinin kendisi ve ailesi olduğunu açıklamıştı.

İşte bu açıklamadan hemen sonra Olena Zelenska ve çocukları nispeten daha güvenli bir yere götürüldü ve 2 ayı burada her şeyden uzak adeta bir kafes içerisinde geçirdi.

First Lady Zelenska bu süreçte yaşadıklarını The Guardian Gazetesi'nden Shaun Walker'a anlattı.

"NE KADAR AZ SÖYLERSEM O KADAR GÜVENDEYİM"

Verdiği röportajda bu süreçte nerede olduğunu açıklamak istemeyen First Lady, 'Ne kadar az söylersem o kadar güvendeyim' diyor ama bu süreçte farklı farklı yerlere gitse de hep Ukrayna içinde kaldığına dikkat çekiyor.

'HERKES GİBİ BEN DE SADECE TELEVİZYONDA GÖRÜYORDUM'

Güvenlik görevlilerinin tüm elektronik cihazlarını geride bırakmasını söylediği Zelenska, 2 aylık saklanma sürecinde eşi ile çok nadir konuşabildiğini ve onu sadece tıpkı diğer Ukraynalılar gibi televizyondan izleyebildiğini anlattı.

"BİRLİKTE YAŞAMIYORUZ AMA EN AZINDAN BİRBİRİMİZİ GÖRÜYORUZ"

First Lady Zelenska hala Rusya'nın bir numaralı hedeflerinden bir olsa da artık eşini daha sık görebileceği bir yerde.

Zelenska verdiği röportajda nerede olduğunu söylemese de "Elbette birlikte yaşamıyoruz ama artık en azından birbirimizi görüyoruz." ifadelerini kullandı.

'BABALARINA DOKUNABİLDİLER'

Uzun bir aradan sonra eşi ile ilk görüşmesi sorulan First Lady, "Sarıldık, selamlaştık ve birbirimize nasıl olduğumuzu sorduk. Çocuklar da buradaydı onlar da babalarına sarıldı. Artık birbirimizi görebiliyoruz ve babalarına fiziksel olarak dokunabiliyorlar, bu işleri biraz daha kolaylaştırıyor.” dedi.

"SAVAŞ OLACAĞINA İNANMIYORDUM"

Savaşın başlamasından önce nasıl hissettiği sorulan Zelenska, "Her taraftan farklı bilgiler geliyordu. Elbette kimse benimle askeri sırları paylaşmadı. Açıkçası savaşın olacağına inanmıyordum. Pasaportum bile hazır değildi" ifadelerini kullandı.

Tıpkı kendileri gibi Ukrayna nüfusunun yarısından fazlasının şu an ailelerinden uzakta olduğuna dikkat çeken First Lady, "Tüm Ukraynalılar büyük bir psikolojik yük altında. Çoğumuz daha önce böyle şartlar altında yaşamamıştık. Şimdilik herkes Rusları yenmeye odaklanmış durumda ancak savaş bittiğinde ulusu iyileştirmek için büyük bir program olması gerekecek. Önümüzde büyük tehlikeler var" diye konuştu.

"ZELENSKİ'NİN RUH HALİNDE ŞAŞIRTICI BİR ŞEKİLDE DEĞİŞİKLİK YOK"

Kocası ile ilgili düşüncelerini duygusal sözlerle anlatan First Lady, Zelenski'nin ne kadar etkileyici olduğuna şaşırmadığını belirterek, "O tanıdığım herkesten daha fazla imkansız durumların içerisinden çıkmış birisi. Her zaman çevresindekilere ilham verebilen bir yapısı var. Çevresindeki herkes vazgeçse bile o asla pes etmez." diyor ve şöyle devam ediyor;

"Disiplin onun göbek adıdır. Her sabah alarm çalar, kalkar, dişlerini fırçalar, giyinir ve gider. Şaşırtıcı bir şekilde son aylarda ruh halinde bir değişiklik yok. Her şeyi gizliyor mu? Bunlar savaş bittikten sonra patlak verecek mi? Bunlardan daha çok fiziksel sağlığı için endişeleniyorum.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 1
  • Gakko 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa ve ABD nin kuklası bunlar ha ha
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 18 ile son dakika uyarısı: Sel ve doluya dikkat!
Türkiye'nin dindarlık oranı ortaya çıktı! İşte kişisel sorunlarda sığınılan liman