Fransa'da seçim sonuçları! Macron'a soğuk duş! 30 yıldan bu yana ilk kez...

Fransa'da Macron'un partisinin başını çektiği ittifak, tek başına hükümet kuracak milletvekili sayısına ulaşamıyor. Genel seçimlerin ikinci turunda hükümet 30 yıldan bu yana ilk kez meclisteki salt çoğunluğu elde edemedi.

Fransa'da seçim sonuçları! Macron'a soğuk duş! 30 yıldan bu yana ilk kez...
Fransa'da seçim sonuçları! Macron'a soğuk duş! 30 yıldan bu yana ilk kez...
GİRİŞ 19.06.2022 22:12 GÜNCELLEME 20.06.2022 15:43
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Fransa’da düzenlenen genel seçimlerin ikinci turunda sandık çıkış anketlerine göre, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un liderliğindeki Ensemble (Birlikte) ittifakının Ulusal Meclis’teki çoğunluğu sağlayamadığı ve 200 ile 260 arasında sandalye kazanması bekleniyor.



30 YIL SONRA İLK KEZ MECLİS'TE SALT ÇOĞUNLUĞU ELDE EDEMEDİ

Fransa’da düzenlenen genel seçimlerin ikinci turunda yerel saatle 08.00’de başlayan oy verme işleminin sona ermesinin ardından yayınlanan 4 sandık çıkış anketine göre hükümet 30 yıldan bu yana ilk kez Ulusal Meclis’teki salt çoğunluğu elde edemedi.



Ifop, OpinionWay, Elabe ve Ipsos tarafından yapılan sandık çıkış anketlerine göre, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un liderliğindeki Cumhuriyet Yürüyüşü (LREM), Horizons (Ufuklar) ve Demokrasi Hareketi (MoDem) partilerinden oluşan Ensemble (Birlikte) ittifakının mecliste salt çoğunluk için gereken 289 sandalyeyi kazanamadığı ve 200 ile 260 arasında sandalye kazanması bekleniyor.

Solcu Jean Luc Melenchon'un liderliğindeki LFI, Yeşiller Partisi (EEVL), Sosyalist Parti (PS) ve Komünist Parti’den (PCF) oluşan "Sosyal ve Ekolojik Yeni Halk Birliği" (Nupes) ittifakının 149-200 arası, aşırı sağcı Marine Le Pen'in partisi Ulusal Cephe’nin 80-100 arası sandalye kazanması bekleniyor.

GENEL SEÇİMDE BAŞARISIZ OLAN BAKANLAR İSTİFA EDECEK

Seçimin ikinci turuna kalan Fransa Başbakanı Elisabeth Borne'un yanı sıra kabinede milletvekili adayı olan 14 bakandan milletvekili seçilemeyenlerin kabineden istifa edecekleri daha önce belirtilmişti.

SİYASİ BELİRSİZLİK DÖNEMİ BAŞLAYABİLİR

Söz konusu seçimin tahminlere göre sonuçlanması Fransa’da siyasi felce neden olması hatta seçimlerin tekrarlanmasına neden olacak bir siyasi belirsizlik dönemi başlatabilir.

Macron seçimlerdeki ikinci tur öncesi yaptığı açıklamada, "Hiçbir şey dünyadaki düzensizliğe Fransız düzensizliğini eklemekten daha kötü olamaz" demişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 32
  • Ayazagalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların kendi dertleriyle ugraşması iyi olur
    Cevapla
  • zayiat 1 yıl önce Şikayet Et
    okadar cahilce yorumlar yapıyorsunuzki türkiye bu yüzden bu halde gelen gideni aratır bakın trump gitti biden geldi sonuç ukraynaya verdiği gazla putini çıldırtıp savaş çıkarttı kardeşi kardeşe kırdırdı çipraz gitti miçotokis geldi sonuç amarika yunanlarıda gazlıyor bizle savaşsınlar diye macron gitse daha iyi birimi gelecek boşsunuz boş kocaman bir boş
    Cevapla
  • Armina 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi olmuş şımarık bebeğe,
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Darısı başımıza inşallah :)
    Cevapla
  • İhtiyar delikanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Niye ABD Uşağımı olucaksın. Onlara yalakalık yapılsın Türkiye yimi satsınlar eskisi gibi borç içinde el pençemi duralım. İmamoğlunu gördük 580 milyar borçlandı. Bol keseden atmayı seversiniz zaten.
    Cevapla
  • Fazli 1 yıl önce Şikayet Et
    Zillet ittifakimi gelsin istiyorsunuz Reis giderse kuru ekmege muhtac olursunuz insallah o günleri göremezsiniz sizi şer odaklari terörist ler
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Adını değiştir de konuş... O zaman sözünün kıymeti olur
    Cevapla
  • AKIN VAROL 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah yıkıldıklarını görürüz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım