F-16'nın alternatifi: Türk yetkiliden Eurofighter Typhoon'a yeşil ışık

Türkiye'nin, ABD'nin F-16 savaş uçaklarını satmaması durumunda; Milli Muharip Uçak TF-X envantere katılana kadar ara çözüm olarak Eurofighter Typhoon alabileceği kaydedildi.

GİRİŞ 20.06.2022 15:56 GÜNCELLEME 20.06.2022 17:47
Bu Habere 201 Yorum Yapılmış

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, geçtiğimiz ay Eurofighter konsorsiyumunun ana üreticisi olan Birleşik Krallık'ı ziyaret ederek, Kraliyet Hava Kuvvetleri Komutanı Mareşal Sir Mike Wingston ile bir araya geldi. Küçükakyüz burada, Typhoon savaş uçaklarını inceledi.

TÜRK YETKİLİ: İYİ BİR ALTERNATİF

Middle East Eye'a (MEE) konuşan bir Türk yetkili, konu ile alakalı kısa bir değerlendirmede bulundu.

ABD'nin F-16 savaş uçaklarını satmaması durumunda; Türkiye'nin bu jetlere yönelebileceğini kaydeden Türk yetkili, "Bu uçaklar çok iyi. Elbette F-16'ları alamazsak, yerli uçak TF-X gelene kadar geçici bir seçenek olabilir" dedi.

Yetkili, Washington'ın söz konusu F-16'ları Ankara'ya vermesini beklediklerini kaydederken, ABD Kongresi'nin onay sürecini Türkiye'deki 2023 seçimlerinin sonrasına bırakabileceğini söyledi.

EUROFIGHTER TYPHOON UÇAKLARI, 4 ÜLKE TARAFINDAN ORTAK OLARAK ÜRETİLİYOR

İngiltere, Almanya, İspanya ve İtalya'dan oluşan bir konsorsiyum tarafından üretilen Eurofighter Typhoon savaş jetleri, daha önceki yıllarda İtalya tarafından Türkiye'ye önerilmiş ancak olumsuz bir yanıt alınmıştı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 201
  • Mehmet çevik 1 yıl önce Şikayet Et
    İşin içinde ingilizler var dikkatli olunmalı. Osmanlı zamanında iki savaş gemisi parası ödendiğini halde verilmemiş. Ha ingiliz ha abd aynı kategoride
    Cevapla
  • Onyekeru 1 yıl önce Şikayet Et
    Kâfirlerin Kılınçları başlarını yesin.Bediüzzaman
    Cevapla
  • Gaggos 1 yıl önce Şikayet Et
    En iyisi su 57 Rus uçağı fakat Amerika ve Batı bize sırt çevirir ambargolar artar natodan çıkmamız bile gundem olabilir
    Cevapla
  • yusuf yakub 1 yıl önce Şikayet Et
    yahu akıl var nizam var su 57 ruslar kendi ordusunu donatamadılar, uçağın henüz saha testleri bile bitmemiş. Satmak isteseler bie ellerinde uçak yok. Hem olay sadece uçak değilki bunun bombası var füzesi var teknik servisi , ustası var, arabamı zannettin.
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar eskiden parayı alıp Savaş Gemimizi vermemişler, şimdi de parayı alıp Savaş Uçağımızı vermeyebilirler. Önce uçak, sonra para olmalı...
    Cevapla
  • yusuf yakub 1 yıl önce Şikayet Et
    gemiyi vermeyenler ingilizdi bunlar amerika
    Cevapla
  • Vatannsever 1 yıl önce Şikayet Et
    Agir konusacagimda olmayacak Ey Türkiye Cumhuriyeti devleti yetkilileri alacaksaniz Rusyadan alin baska bir sey demiyorum..
    Cevapla
  • Hadi ordan saftirik 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne çok seviyorsun bilmediğin konuda ahkam kesmeyi..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki sorun 50 saattir giderilmedi: Vatandaş isyan etti!
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var