ABD'li eski yetkili: Türkiye, savunma sanayi konusunda bağımsız olmak istiyor

Türkiye'nin savunma sanayisinde geldiği nokta hakkında yorumlarda bulunan Pentagon ve ABD Dışişleri Bakanlığı eski yetkilisi Rich Outzen, "Bugün Türkiye kendi ihtiyaçlarının %70'ini üretiyor." dedi.

ABD'li eski yetkili: Türkiye, savunma sanayi konusunda bağımsız olmak istiyor
ABD'li eski yetkili: Türkiye, savunma sanayi konusunda bağımsız olmak istiyor
GİRİŞ 22.06.2022 03:03 GÜNCELLEME 22.06.2022 03:10
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Türkiye son yıllarda savunma sanayisinde attığı adımlarla dünyada etkin bir konuma geldi.

Havada, karada ve denizde üretilen milli ve yerli savunma sanayi ürünlerimiz terörle mücadelede ve savaşlarda rol oynamaya başlarken küresel çapta en yetkili kişiler de bu durumu görmezden gelemiyor.

"TÜRKİYE SAVUNMA SANAYİSİNDE BAĞIMSIZ OLMAK İSTİYOR"

Pentagon ve ABD Dışişleri Bakanlığı eski yetkilisi Rich Outzen Türkiye'nin savunma sanayisinde geldiği noktaya değinerek, "Türkiye, Savunma Sanayi konusunda bağımsız olmak istiyor. Biz/ABD ise müşteri arıyoruz ve sistemleri satmak istiyoruz. Bu durum da çelişki oluşturuyor. Bugün Türkiye kendi ihtiyaçlarının %70'ini üretiyor." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'YE SATIŞLAR KONGRE TARAFINDAN ENGELLENEBİLİYOR"

Türkiye'nin ABD'den satın almak istediği savunma sanayi ürünlerinin engellendiğini belirten Outzen, "ABD satışlarında kongre rolü var ve biraz sıkıntılı olabiliyor. Türkiye'ye satışlar kongre tarafından engellenebiliyor. Ama durum tamamen ümitsiz değil, bazı konularda hala işbirliği yürütebiliriz." dedi.

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 28
  • Gelin5 1 yıl önce Şikayet Et
    Şimdimi anladınız Gevzekler...Kalleç ABD
    Cevapla
  • Kığılı 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye bağımsız olması gerekiyor aksi taktirde hep köle gibi muamele görür bağımsızlık elbette tek çare
    Cevapla
  • Polat 1 yıl önce Şikayet Et
    en tehlikeli silahiniz pkk ve yandaslari onlarida bocek gibi eziyoruz
    Cevapla
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Yilda Teröre harcanan para Türkiyeyi 3 seneden fazla besler düsününki bizler böyle bir memelekette yasiyoruz - sözün bittigi yer diyelim artik
    Cevapla
  • 1071 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarda bizi emekli veya görevden alınınca anliyorlar.
    Cevapla
  • Nazım Zengin 1 yıl önce Şikayet Et
    1923'te bağımsızlıklarını ilan ettiklerini söyleyenler iyi okusun. Ekonomik, askeri ve üretim açısından bağımsız olmazsanız, sizin bağımsızlığınız bayramlarda geçit törenlerinden ibaret kalır.
    Cevapla
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    1923den once bagimsiz oldugunu sanan monser akil. 2.Mahmut tan itibaren özellikle Abdul Mecit var mı bi bagimsizligi osmanlinin. Sunnet cocugu gibi giyinip eline kilic tufek almamis munafik padisahlar... Abdul Hamit Hanı tenzih ederim. Kendi tersanesi dururken yabancidan gemi alip bagimliligi baslatan kim. Dedelerinin ruhuna ahlakina savasciligina yuz cevirenler kim. Sultan vardir devlet eder topragi sultan vardir istanbulu misiri kosovayi alir alirken pasalarla degil bizzat ordusunun milletinin basindadir. Sultan Suleymandan sonra savas alanina var mi cikan. Bu ülkeye duyunu umumiyeyi getiren kim avrupa mumessillerine o zamandan el pence divan duran kim.
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Çakma Atatürkçü ler iyi okusun tuvalet terligine oy vereceklerede ithaf olunur
    Cevapla
  • Ey Türk gençliği 1 yıl önce Şikayet Et
    Nazım bey çok büyük kapak olmuş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!