Litvanya Rusya'nın yaptırım tehdidine meydan okudu

Litvanya, Avrupa Birliği'nin Rusya'ya yeni yaptırımlar getirmesi durumunda ülkesinin Moskova'ya yönelik yasaklı mallar listesini genişletmeye hazır olduğunu açıkladı.

Litvanya Rusya'nın yaptırım tehdidine meydan okudu
Litvanya Rusya'nın yaptırım tehdidine meydan okudu
GİRİŞ 23.06.2022 13:33 GÜNCELLEME 23.06.2022 13:33
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda, Avrupa Birliği'nin Moskova'ya yeni yaptırımlar getirmesi durumunda Rusya'nın Kaliningrad dış bölgesine transit geçişi yasaklanan malların listesini genişletmeye hazır olduklarını söyledi.

Gitanas Nauseda Reuters'e verdiği demeçte, ülkesinin Rusya'nın getirebileceği her türlü olası misilleme önlemiyle yüzleşmeye hazır olduğunu söyledi.

Nauseda, "Biz hazırız ve Rusya'nın BRELL (elektrik şebekesi) sisteminden kopma gibi dostça olmayan eylemlerine hazırız" dedi.

Cumhurbaşkanı, transit kısıtlamaların Litvanya'nın egemen bir hareketi olmadığını, yalnızca Ukrayna'da devam eden ihtilaf nedeniyle Moskova'ya karşı getirilen AB yaptırımlarının uygulanması olduğunu vurguladı.

"Avrupa Birliği'nin desteğini hissediyoruz, çünkü bu Avrupa Birliği tarafından verilmiş bir karardır" diyen lider, bloğun Rusya'ya yeni kısıtlamalar getirmesi durumunda ülkenin yasaklı mallar listesini genişletmeye hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

Litvanya, AB Dış Bölgesi olarak tanımlanan Rusya’nın Kaliningrad bölgesi üzerinden yaptırım ürünlerinin geçişini yasaklama kararı Rusya tarafından tepkiyle karşılandı. 

Kaliningrad, Rusya'nın Rusya ile kara bağlantısı olmayan, Litvanya ile Polonya arasında Baltık Denizi kıyısında yer alan Rus toprağı.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 5
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Litvanya AB nin ac rezilleri neyine güveniyorsun ne,AB,nede ABD kurtarabilirler demekki huzur batti o zaman Putin babaniz geregini yapar
    Cevapla
  • vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    evet batının ikinci yemi de ortaya çıktı. cepheyi genişletmek için çalışmalar devam ediyor.
    Cevapla
  • Okuyucu 1 yıl önce Şikayet Et
    Rahat babasının evinden fakir kocaya kaçan genç kız gibi bunlar. Sonra da ver benim çeyizimi diye ağlıyorlar.
    Cevapla
  • Oehan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna Rusya'ya az gelmiş olmalı yeni piyonlar surecekler sanki
    Cevapla
  • osmanli 1 yıl önce Şikayet Et
    putin baba gir avrupaya...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!