Rusya Savunma Bakanı'ndan şok açıklama: Savaşa zorlanıyoruz

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, koşulların Rusya-Belarus Birlik Devleti'nin savunma kabiliyetini güçlendirme ve birliklerin savaşa hazırlık tedbirlerini artırmayı zorunlu kıldığını söyledi.

Rusya Savunma Bakanı'ndan şok açıklama: Savaşa zorlanıyoruz
Rusya Savunma Bakanı'ndan şok açıklama: Savaşa zorlanıyoruz
GİRİŞ 23.06.2022 19:35 GÜNCELLEME 23.06.2022 19:35
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Şoygu, Belarus Savunma Bakanı Viktor Hrenin ile Moskova'da bir araya geldi.

Görüşme öncesinde konuşan Şoygu, Belarus'un Rusya için önemli bir stratejik ortak, yakın dost ve müttefik olduğunu vurguladı.

Batı'nın eşi görülmemiş baskı ve kendilerine karşı ilan edilmemiş savaş koşulları altında Rusya ve Belarus'un ikili askeri iş birliğinin geliştiğine dikkati çeken Şoygu, Belarus'un ABD ve müttefiklerine karşı kararlılığı ile birleşik savunma alanı oluşumuna hazır olmasına önem verdiklerini ifade etti.

Ukrayna'daki durumu ve NATO ülkelerinin Batı sınırlarındaki eylemlerini hatırlatan Şoygu, "Koşullar, (Rusya-Belarus) Birlik Devleti'nin savunma kabiliyetini güçlendirmek, bölgesel birlik kuvvetlerinin ve birleşik bölgesel hava savunma sisteminin savaşa hazırlığını artırmak için acil ortak tedbirler alma ihtiyacını zorunlu kılıyor. Bugün bu giderek daha güncel hale geliyor. Rus tarafı bu konuda Belaruslu dostlarına her türlü desteği sağlamaya hazır." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
Yahya Gür Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Yahya Gür
YORUMLAR 6
  • Adam 1 yıl önce Şikayet Et
    Rus istediyini ya alacag yada sonuna geder doyusecek
    Cevapla
  • Gurbet kuşu 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen ne zaman türkiyece örenecek
    Cevapla
  • 6543 1 yıl önce Şikayet Et
    hazırlanın bizde hazırlanıyoruz ergeç dünya savaşı başlayacaktır denilene göre 2025te dolayısıyla biz iyi hazırlanıyoruz hazır denebiliriz çok az kaldı millet olarak gece gündüz hazırız ordu olarakta bir dahaki yıla hazır oluruz cumhuriyetin ilanın feshedildiği tarihte
    Cevapla
  • ssssss 1 yıl önce Şikayet Et
    Embesil, sende padişah olursun artık!!
    Cevapla
  • ^^^^^ 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayinayı AB aday Ülkesi yaptılar, artık özel operasyon kelimesi kesmiyor. Demek ki Savaş büyüyecek, buda Dünya için şu ankisinden çok çok kötü bir durum olacak.
    Cevapla
  • Ali aydın 1 yıl önce Şikayet Et
    evet aynen öyle bizde savaşa zorlanıyoruz yunanistanı ayağımıza dolamak istiyorlar peki kim bunlar ? ingiliz ve abd şaşırdıkmı hayır rabbim bunların şerrinden önce müslümanları sonra tüm insanlığı korusun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?