Macron'u Pinokyo olarak gösteren grafiti kaldırıldı

Fransa'da Macron'un Pinokyo olarak resmedildiği grafiti gelen yoğun tepkiler üzerinde kaldırıldı.

Macron'u Pinokyo olarak gösteren grafiti kaldırıldı
Macron'u Pinokyo olarak gösteren grafiti kaldırıldı
GİRİŞ 25.06.2022 12:08 GÜNCELLEME 25.06.2022 12:08
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Yahudi asıllı ekonomist Jacques Attali'nin elinde Pinokyo kukla olarak resmedildiği grafiti gelen tepkiler üzerine silindi.

Yerel basının haberine göre, ülkenin güneyindeki Avignon kentinde bir binanın duvarına Lekto lakaplı grafiti sanatçısının çizdiği "Pinokyo Macron" grafitisi tartışma konusu oldu.

Macron'un, Attali'nin elinde Pinokyo kukla olarak resmedildiği grafiti gelen tepkilerin ardından Vaucluse Valiliğinin talebi üzerine silindi.

Fransa'da bir dernek ve Amerikan Yahudi Komitesi (AJC), grafitinin "Yahudi düşmanlığı" olduğu gerekçesiyle silinmesini istemişti. Sosyal medyada birçok kullanıcı grafitiye aynı nedenle tepki göstermişti.

Dün, Avignon Belediyesinin yanı sıra Avignon ve civar kentleri kapsayan "Büyük Avignon Toplumu", ifade özgürlüğü gerekçesiyle grafitiyi silmeyi reddetmişti.

Macron'a yakınlığıyla bilinen Attali, aralarında Francois Mitterand'ın da bulunduğu birçok eski Fransa cumhurbaşkanının danışmanlığını yaptı.

KAYNAK: AA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 3
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    gördünüzmü bizim sevgili peygfamberimizin karikatörüne göz yumanlar macron haydutu olunca müsade etmiyorlar Allah bütün kafirleri perisan edip hüpsranlara ugratsin bir saniye dahi nefes alamasinlar insallah!!!
    Cevapla
  • kadkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Niye kaldırıldı hani nerde fransız avrupai hoşgörüsü, fikir özgürlügü hepsi fos
    Cevapla
  • Kuklasız kuklacı 1 yıl önce Şikayet Et
    Yani sorun macronun kuklalığı değil. Sorun kuklacının yahudi olması... Yoksa macrona hakaret edilebilir ama yahudiye edilemez. İşte denokrasi bu...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Büyükekşi'yi gönderecek imza sayısına ulaşıldı!
1 Mayıs gösterileri adı altında yasa dışı sol örgütler polise saldırdı