Hollanda'dan F-35 ve MQ-9 kararı

Hollanda Savunma Bakanlığı, 2022 Yılı Savunma Bildirisi'nde açıklanan ilave 6 adet F-35 ve 4 adet MQ-9 Reaper tedarik sürecinin hızlandırılacağını açıkladı. Söz konusu kararın gerekçesi olarak ise; aşırı gergin savunma pazarı gösterildi.

Hollanda'dan F-35 ve MQ-9 kararı
Hollanda'dan F-35 ve MQ-9 kararı
GİRİŞ 25.06.2022 13:45 GÜNCELLEME 25.06.2022 13:45
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

2025'te teslim alınması planlanan 6 adet F-35 için Hollanda Savunma Bakanlığı'nın, Temmuz 2022'den önce sipariş vermesi gerekiyor. Bu gerçekleşmezse, F-35'lerin teslimat programında bir boşluk oluşacak ve Hollanda'nın üçüncü F-35 filosunu tamamlaması en az 2 yıl ertelenecek.

Halihazırda 46 adet F-35A siparişi bulunan Hollanda, ilk F-35'ini ise 2013 yılında teslim aldı. Bu yılın sonuna kadar Hollanda'ya teslim edilen F-35A sayısının 34'e ulaşması planlanıyor.

Ayrıca Hollanda, operasyonel ihtiyaçlar nedeniyle 4 adet MQ-9 Reaper alımı gerçekleştiriyor. Ancak Reaper'ın mevcut MQ-9A konfigürasyonunun üretimi sona eriyor. Bu sebeple Hollanda'nın, en geç Ağustos 2022'ye kadar Reaper siparişini resmi olarak vermesi gerekiyor. Siparişin verilmesi durumunda Hollanda'nın Reaper filosu, 8'e yükselecek.

Hem F-35 hem de Reaper siparişlerinin bahsi geçen tarihlerde verilmesi için kabine tarafından Hollanda Savunma Bakanlığı'na ek bütçe tahsis edilmesi gerekiyor. Hollanda, son dönemde yaşanan gerginliklerden ötürü savunma bütçesini sistematik olarak arttırıyor.

KAYNAK: SAVUNMASANAYİİST
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • Maalesef 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin izni olmadan uçuramazlar
    Cevapla
  • urfalı vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Savunma bakanlığı hollanda'ya resmi olarak Türk siha'ları alması için teklif yapsın!
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar karşılıksız para basıyor 50 li de alırlar 100 de kağıdın kilosu kaç lira ki.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?