Ukrayna duyurdu: Rusya kenti tamamen işgal etti

Ukrayna'nın doğusundaki Severodonetsk kenti aylar süren bombardımanın ardından tümüyle Rusların eline geçti.

Ukrayna duyurdu: Rusya kenti tamamen işgal etti
Ukrayna duyurdu: Rusya kenti tamamen işgal etti
GİRİŞ 26.06.2022 02:50 GÜNCELLEME 26.06.2022 02:54
Bu Habere 99 Yorum Yapılmış

Severodonetsk Belediye Başkanı Oleksandr Stryuk da Rusların kenti tamamen işgal ettiğini doğruladı. Ukrayna ordusu da Rus güçlerine direnen Ukrayna askerlerinin kentten çekildiğini duyurdu. Ordudan yapılan açıklamada, "Çekilmenin ardından düşman kentteki mevzilerini sağlamlaştırıyor" denildi.

Ukrayna askeri istihbaratı, taktik avantaj kazanmak için Severodonetsk'ten çekilen askerlerin lısıçank'ta yüksek yerlere yeniden konuşlandığını açıkladı. Rusların bazı askerlerle birlikte yüzlerce sivilin sığındığı kentteki Azot kimyasal tesisini bombalamayı sürdürdüğü belirtiliyor.

LUHANSK BÖLGESİNDE DİRENİŞ DEVAM EDİYOR

Luhansk bölgesinde Ukrayna'nın kontrolündeki Lısıçansk kentinde ise askerlerin direnişi devam ediyor. Ukrayna birliklerinin Severodonetsk'ten çekilmeye başlamasının ardından Rus kuvvetlerinin Lısıçansk'ı güneyden ablukaya almaya çalıştığı açıklandı.

Bölgedeki Rus yanlısı ayrılıkçı güçlerin sözcüsü Andrei Marochko, birliklerinin Lısıçansk'a girdiğini ve kent merkezinde çatışmaların yaşandığını öne sürdü. Rusya'nın bölgeye ek güç takviye ettiği de bildirildi. Rusya, Ukrayna'nın batısındaki ve kuzeyindeki askeri üslere onlarca füze saldırısı düzenledi.

Jitomir bölgesine yaklaşık 30 Rus roketi fırlatıldığı, bir Ukrayna askerinin öldüğü bildirildi. Harkov'a düzenlenen roket saldırısında büyük hasar oluştu. Mıkolayiv kentine 5 seyir füzesi isabet ettiği, hayatını kaybedenler olduğu açıklandı.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 99
  • misafir 32 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya bilerek uzatıyor, gaz, petrol, buğday konusunda tüm dünya ya şantaj yapıyor..
    Cevapla
  • Engin YAZICI 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna şimdi çökmüş bitmis tükenmiş bir devlet. askeriyesi savunmasi sanayisi dibe vurmus bir ulke. halki ac işsizlik tavan yapmis alt yapı üstyapısi turizmi yok olmus bir ülke. şimdi böyle bir ülkeyi natoya alirlar mi. almazlar. güçsüzun yaninda kimse durmaz.
    Cevapla
  • Hakkı An 1 yıl önce Şikayet Et
    ÇOK merak ediyorum URAYNA savaşına BM müdahalesi ve BARIŞ GÜCÜ konularını. Aslında ULUSLARARASI BİR MEYDAN OKUMA; uluslararası SİSTEM için. RUSLARIN WWI (Birinci Dünya) için TEZİ vardı; "MİLLETLERİN KADERİNİ TAYİN HAKKI". Konuya bu eksenden bakınca BM Barış gücü kararı hayati ödemde olacak Özellikle KIRIM için
    Cevapla
  • Yaşar dede 1 yıl önce Şikayet Et
    Kentmi kaldı ki hurda yığını
    Cevapla
  • Faga 1 yıl önce Şikayet Et
    Her serrin arkasinda hayir var . Aksi halde tabakta sunulan biz olacaktik . Kufur tek milletdir . Allah teala oyun kurucularin en guzelidir. Elhamdulillah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uğurcan Çakır ve Markus Gisdol arasında gerginlik
Aliyev imzaladı... Azerbaycan ile Türkiye arasında gelirde çifte vergilendirme kaldırıldı