Çipras'tan Erdoğan açıklaması: Türkiye ile ilgili endişelerim var

Yunanistan'ın eski başbakanı, mevcut ana muhalefet lideri Çipras, Türkiye'yle artan gerginliğe dair Miçotakis hükümetine eleştiri getirirken; Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında yorum yapıp "Türkiye'nin rolünün artmasından endişeliyim" dedi.

Çipras'tan Erdoğan açıklaması: Türkiye ile ilgili endişelerim var
Çipras'tan Erdoğan açıklaması: Türkiye ile ilgili endişelerim var
GİRİŞ 27.06.2022 14:25 GÜNCELLEME 27.06.2022 16:48
Bu Habere 104 Yorum Yapılmış

Yunanistan'ın eski Başbakanı, şu anki muhalefet lideri ve SYRIZA partisi Genel Başkanı Aleksis Çipras, Brüksel merkezli yayın kuruluşu EURACTIV'e  röportaj verdi.

Türkiye konusunda bazı endişeleri olduğunu dile getiren Çipras; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili de konuştu.

"TÜRKİYE'NİN ROLÜNÜN YÜKSELMESİNDEN ENDİŞELİYİM"

Röportajda Çipras, "Ukrayna'daki savaştan dolayı Türkiye'nin uluslararası rolünün yükselmesinden ve Ege Denizi'nde yaşanan krizden dolayı Atina-Ankara hattında iletişim kanallarının kesilmesinden endişeliyim" dedi.

"ERDOĞAN HER ZAMAN ERDOĞAN'DIR"

4,5 yıl başbakanlık yaptığını ve defalarca Erdoğan'la görüştüğünü ve bunların bazılarının zor geçtiğini kaydeden Çipras, "Şunu söylemeliyim ki Erdoğan her zaman Erdoğan olmuştur. Son aylarda da bunu görüyoruz. O değişmedi. Biz en zor anlarda bile iletişim kanallarını açık tutmak için çok çalıştık. Bu sayede en kötüsünü engelledik. Ancak şu anki durumda iletişim kanallarının kapandığını söylemek mümkün ve bu durum beni endişelendiriyor" dedi.

"SORUN ÇIKARTAN TARAF TÜRKİYE OLSA DA..."

"Bu konuda sorumluluk kimde?" diye bir soru yöneltilince Ankara'yı suçlayan Çipras, Miçotakis hükümetine de eleştiri getirerek şu ifadeleri kullandı:

"Gerilimi yükselten Türkiye olsa da Yunan hükümetinin iletişim kanallarını açık tutmayı ihmal ettiğini düşünüyorum. Başbakan Miçotakis, mart ayı sonunda İstanbul'a giderek sakin bir yaz geçireceğimizin sinyallerini vermişti. Ancak şu anki duruma bakıldığında pek öyle gözükmüyor."

"GERİLİM ERDOĞAN'IN İŞİNE YARAR"

Çipras ayrıca, Türkiye'nin yakın bir gelecekte seçime gideceğini hatırlatarak; Atina ve Ankara arasında yaşanan söz konusu gerilimin Erdoğan'ın işine yarayacağını belirtti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 104
  • Gezgin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bencede endiselenmelisin Çüpra.hakli olarak yusuf ve yusuf
    Cevapla
  • yıldıray YILDIRIM 1 yıl önce Şikayet Et
    bizim muhalefete Allah akıl fikir versin İNSAN olan dış güçlere karşı devletinin yanında olur .
    Cevapla
  • Hüseyin TONYALI 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardaşim :Hainler ve dış güçler içimizde.İlk önçe içimizi temizleyelim.Ey Türk milleti 2023 haziranında Başbuğ Erdoğanı devletimizin başında tutarak bunu başarabiliriz.Haydi kardaşim silkin ve kendine gel .Allah için kuran için şehitlerimiz için vatan için namus için ya Allah bismillah Allahu ekber.
    Cevapla
  • ADNAN 1 yıl önce Şikayet Et
    İçimizdeki hainleri temizlesen bırakın yunanı (YILANI) ABD önümüzde diz çöker. içimizdeki ha,nler kim CHP cumhuriyet hainlik partisi
    Cevapla
  • Kenan 1 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefet işte böyle yapılır, ülkesinin hükümetinin hatalı olduğunu bildiği halde bizi suçluyor. Allah bize de böyle muhalefet nasip etsin.
    Cevapla
  • 07 MTS 1 yıl önce Şikayet Et
    Çipras endişe duymakta haklısınız, çünkü bizim ülkemizi sürekli kışkırtıp, endişeliyiz deyip yasa dışı adaları sürekli silahlandırıyorsunuz, siz endişeyle hep diken üstünde duracaksınız ama bir gün gelecek o silalandırdığınız adalardaki askerleriniz bir mantar tabancası patlatsak hepsi kaçacaklar. AB ve ABD'ye güvenerek bize kabadayılık yapmanın bedelini adaları kaybederek ödeyeceksiniz. bizim muhalefet de sizin gibi endişeli Yunana karşı savaş açsak ilk karşı çıkan Chp olur, Azerbaycan Ermenistan savaşında ''MALESEF'' Türkİye sihaları ve askeri ile destek veriliyor diyende Chp değilmiydi, adaları verende Chp nin toz kondurmadığı chp li İsmet İnönü değilmi?.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?