Hollanda'da çiftçiler, traktör ve saman balyaları ile yol kesti

Hollanda’nın bazı bölgelerinde eylem yapan çiftçiler traktörler ve saman balyaları ile otobanlardaki trafiğe engel oldu.

Hollanda'da çiftçiler, traktör ve saman balyaları ile yol kesti
Hollanda'da çiftçiler, traktör ve saman balyaları ile yol kesti
GİRİŞ 27.06.2022 18:05 GÜNCELLEME 27.06.2022 18:25
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Kamu yayın kuruluşu NOS'un haberinde, çiftçilerin farklı kentlerde hükümetin tarım ve çevre politikalarını protesto ettikleri belirtildi.

Haberde, çiftçilerin A2, A7, A15, A28, A50 ve A67 otobanları dahil birçok ana yolu bloke ettiği, saman balyaları ile yolları kapatan çiftçilerin bu eyleminin yollarda kilometrelerce kuyruk oluşmasına neden olduğu kaydedildi.

Çiftçilerin bazı belediyeler önünde izinsiz eylem yaptıkları, Epe kentindeki belediye binasının önünde saman balyalarını ateşe verdikleri aktarıldı.

Ülkenin farklı kentlerinden binlerce çiftçi geçen hafta, hükümetin tarım ve çevre politikalarını protesto için Gelderland bölgesindeki Stroe köyünde toplanmıştı.

Çeşitli kurumların birlikte organize ettiği protestoya, ülkenin pek çok kentinden binlerce gösterici, yüzlerce traktör ve tarım araçlarıyla katılmıştı.

Protestolarda, hükümetin iklim politikaları kapsamında azot salınımını azaltmak amacıyla çiftliklere getirdiği kısıtlamalar eleştirilmişti.

Hollanda'da hükümet, yerel mahkemelerin iklim değişikliği hedeflerinin gerisinde kaldığı gerekçesiyle verdiği ihlal kararlarının ardından ülkenin çoğu bölgesinde karbon emisyonunu yüzde 70, bazı bölgelerinde ise yüzde 95 azaltma hedefi koymuştu.

KAYNAK: AA
Yahya Gür Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Yahya Gür
YORUMLAR 10
  • Kozanli 1 yıl önce Şikayet Et
    Herkes hükumeti suçlar Avrupa der ama bizde hiç kimse kendini eleştirmez avukat gibi konuşur avrupada insanlar dürüst onurlu çalışkan isyan etmezler üretirler sigara içip yola atmazlar çöp teknesi arar bizde...............
    Cevapla
  • Üretici 1 yıl önce Şikayet Et
    Traktör ler dikkatimi çekti. Bizde tarım sektörü can çekişiyor dendiğinde, çiftçinin traktörünü gündeme getiren masa başı cahiller görsün. Bu büyük güçlü traktörler tasarrufa ve verimliliği artırmaya yönelik. Senin çiftçinde olursa gösterişe yönelik anlayışı hakim bizdeki masa başı tetikçilerde.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Dogru sizden ileriler.
    Cevapla
  • fatmaaydın 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizdeki krizin belki çeyreği kadar krizleri var,yolları kapıyorlar.Avrupalılar bu konuda da bizden ileri.
    Cevapla
  • Kozanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Gittinmi hollandaya
    Cevapla
  • Kalplihis 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim ulkemizde samanla yatip samanla kalkanlar duyrulur orada bedavadan saman var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi