ABD'den İdlib'de SİHA'yla operasyon

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), İdlib'de El Kaide bağlantılı El Hurras örgütünün üst düzey elebaşlarından olduğu iddia edilen Ebu Hamza el Yemeni'yi, hava saldırısıyla hedef aldıklarını duyurdu.

ABD'den İdlib'de SİHA'yla operasyon
ABD'den İdlib'de SİHA'yla operasyon
GİRİŞ 28.06.2022 10:00 GÜNCELLEME 29.06.2022 08:27
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan yazılı açıklamada, "CENTCOM Kuvvetleri, 27 Haziran'da Suriye'nin İdlib ilinde El Kaide bağlantılı bir terör örgütü olan Hurras al-Din'in üst düzey lideri Ebu Hamza el Yemeni'yi hedef alan bir kinetik saldırı düzenledi. Ebu Hamzah el Yemeni, saldırı sırasında bir motosiklet üzerinde yalnız seyahat ediyordu" ifadelerine yer verildi.

Saldırıda, söz konusu kişinin öldürülüp öldürülmediği bilgisine yer verilmeyen açıklamada, ilk incelemede sivil kaybı olmadığı kaydedildi.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 16
  • Erdoğan 1 yıl önce Şikayet Et
    İçimizde ki Ebu hanzalacilari biz temizlemezsek abd müdahale edebilir.
    Cevapla
  • Neco 1 yıl önce Şikayet Et
    Pkk ya kanat geriyor. Terörist abd ve yandaşları, ne işiniz var bizim kırmızı çizgi mizde, indiririz aşağıya, bakarsınız
    Cevapla
  • 5hdf 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin sunırında toplayamadığı istihbaratı abd tıpluyor ne garip
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberin doğruluğu nereden anladınız ki Türkiye yi sucluyorsunuz.Garip olan sizin ABD ile aynı düşüncede olduğu buz kanaatindeyim . MIT onlarca sınır ötesi operasyon yapıyor.İstihbarat olmasa bunlar yapilabilirmi hemde Nokta ..Güçlü TÜRKİYE GÜÇLÜ DEVLET
    Cevapla
  • Memo 1 yıl önce Şikayet Et
    İdlib de pkk için bilgi topluyor.
    Cevapla
  • Alı 1 yıl önce Şikayet Et
    Teröristler ABD tarafından üretilen bir yapıdır ABD terordevletidir nokta
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir