Iraklı Tuğgeneral Tahsin Hafaci: Sincar'ı PKK'dan temizleyeceğiz

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Tahsin Hafaci, Musul'a bağlı Sincar'ın ordu kontrolünde bulunduğunu ve kenti illegal silahlı yapılardan (PKK) temizleyeceklerini ifade etti.

Iraklı Tuğgeneral Tahsin Hafaci: Sincar'ı PKK'dan temizleyeceğiz
Iraklı Tuğgeneral Tahsin Hafaci: Sincar'ı PKK'dan temizleyeceğiz
GİRİŞ 29.06.2022 12:34 GÜNCELLEME 29.06.2022 12:43
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tuğgeneral Hafaci, terör örgütü PKK'nın Sincar'daki varlığı, oradaki son güvenlik gelişmeleri ve ilçedeki durum hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

"Sincar'ın güvenliğinin tamamından Ortak Operasyonlar Komutanlığı sorumlu ve görevlidir." diyen Hafaci, "Sincar meselesi bizim için önemlidir ve Sincar Anlaşması'nın uygulanmasında ısrarcıyız. Sincar'ın içinde herhangi bir illegal silahlı yapının (PKK) bulunmasına asla izin vermeyiz. Orada Irak ordusu bulunuyor ve Sincar'ın güvenliğini sağlıyor." şeklinde konuştu.

- SİNCAR'DA ALT YAPI ÇALIŞMALARI

Irak-Suriye sınırından PKK teröristlerinin geçişlerine dikkati çeken Iraklı general Hafaci, "Irak-Suriye sınırında kontrol sağladık ve sınır hattına beton bariyerler yerleştirerek, teröristlerin içeri sızmasını engelledik." ifadelerini kullandı.

Terör ve şiddet yorgunu Sincar'da alt yapı çalışmalarının başlaması için yerli ve yabancı şirketlerin orada çalışmaya başlayacağını kaydeden Hafaci, ilçedeki PKK terörü tarafından kapatılan devlet dairelerinin bir çoğunun yeniden açılarak çalışmaya başladığını aktardı.

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Tahsin Hafaci

Hafaci, "Sincar anlaşmasının uygulanması için merkezi yönetimle Irak Kürt Bölgesel Yönetimi arasındaki iş birliği sürüyor. Sincar'ı illegal silahlı yapılardan temizleyeceğiz ve bu konuda kararlıyız." diye konuştu.

- "SİNCAR HALKINDAN OLMAYANLARIN (PKK) İLÇEDEN ÇIKMASI LAZIM"

Irak Meclisi Milletvekili ve eski Sincar Kaymakamı Mahma Halil ise, Sincar'daki güvenlik durumunda gerginlik yaşandığını ifade ederek, "Sincar'da defalarca göç yaşandı. Hükümet, Sincar'da yok, bulunmuyor. Sincar'da yabancılar (PKK) bulunuyor, silahlı gruplar ve kontrolsüz silah bulunuyor. Bu da güvenlik durumunda gerginliğe yol açtı." dedi.

Sincar'daki durumun yerinde izlenmesini ve oradaki gençlerin derdini dinlemek için uluslararası gözetime tabii bir parlamento heyeti kurulmasını istediklerini söyleyen Halil, "Oradaki yabancıların ve Sincar halkından olmayanların (PKK) felakete uğrayan ilçeden çıkması lazım." yorumunda bulundu.

- SİNCAR ANLAŞMASI

Bağdat ve Erbil yönetimleri, 9 Ekim 2020'de terör örgütü PKK'nın Sincar'dan çıkarılmasını da kapsayan bir anlaşma imzalamıştı.

Irak merkezi yönetimi anlaşma kapsamında Kasım 2020'de Sincar'a federal polise bağlı iki tugay göndermişti.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • 7654 1 yıl önce Şikayet Et
    hadi inşallah ıraktaki irana bağlı terörist guruplar size bağlı olmasın sizi engellemesinki rahatlıkla yapasız pkk pjak diğer terör örgütlerine aslında abd natoyla hareket ettiğimiz kadar bölge ülkeleriyle komşularla hareket etseydik çoktan pkk diğer terör örgütleri ülke dünya bölge gündeminden çıkmıştı israilin gizli hedefleride fos olmuştu ama siyasi devlet irade aklı kalmadı zayıfladı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler