Güney Kore'nin yerli aşısı SKYCovione kullanım onayı aldı

Covid-19 geliştirmeyi başaran ülkelerden biri de Güney Kore oldu. Güney Kore yeni bir Covid-19 aşısı geliştirmeyi başardıklarını duyurdu. Geliştirilen aşı Güney Kore'nin ilk yerli aşısı oldu.

Güney Kore'nin yerli aşısı SKYCovione kullanım onayı aldı
Güney Kore'nin yerli aşısı SKYCovione kullanım onayı aldı
GİRİŞ 29.06.2022 13:12 GÜNCELLEME 29.06.2022 13:12

Güney Kore Gıda ve İlaç Güvenliği Bakanlığı, 18 yaş ve üzeri kişiler için ülke içinde geliştirilen ilk COVID-19 aşısı SKYCovione için kullanım onayı verdi.

Güney Kore Gıda ve İlaç Güvenliği Bakanlığı yetkilileri, Güney Kore ve diğer beş ülkede yaklaşık 4.000 katılımcıyı içeren klinik deneylerde geliştirilen aşının yaygın olarak kullanılan AstraZeneca aşılarından daha etkili olduğunu söyledi.

Yetkililerin yeni geliştirilen aşıyı nasıl uygulayacağı veya pandeminin bir sonraki aşamasında aşıların ne kadar etkili olacağı henüz belli değil. 

Güney Kore'nin geliştirdiği aşı omicron varyantı için değil, koronavirüsün orijinal versiyonu için üretildi. ABD'li aşı devleri Pfizer ve Moderna, omicron varyantına karşı aşı çalışmalarını sürdürüyor. Uzmanlar, virüsün yayılma hızının önümüzdeki aylarda artabileceğini düşünüyor.

Güney Kore ülke çapında şimdiye kadar Pfizer ve Moderna'nın mRNA aşılarını kullandı. Ancak yetkililer, yıllardır grip ve hepatit B'ye karşı kullanılan geleneksel aşılar gibi SKYCovione aşısının da daha yeni teknolojilerle geliştirilmiş aşıları kullanmakta tereddüt eden kişiler için alternatif olabileceğini düşünüyor.

Gıda ve İlaç Güvenliği Bakanı Oh Yu-kyoung bir brifingde, "SKYCovione'nin onayı, uluslararası olarak şirketlerimizin COVID-19 aşıları geliştirme yeteneklerini doğrulamaktadır." Dedi. SK Bioscience'ın, potansiyel olarak ihracat fırsatlarını açabilecek çekimleri için Dünya Sağlık Örgütü'nden onay istediğini söyledi.

Güney Kore'de görülen vakalarda bu yılın başlarında omikron varyantı nedeniyle artış yaşandı. Vaka sayılarının azalmasıyla birlikte kısıtlamalarının çoğunu hafifletmişti. Ancak bazı uzmanlar, azalan bağışıklıklar ve olası yeni varyantların ortaya çıkması nedeniyle ülkenin yüksek aşılama oranına rağmen vaka sayılarında artış görebileceğini belirtti.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam