Yolcu uçağında panik: Savaş uçakları havalandı

İngiltere'nin başkenti Londra'dan İspanya'nın Menorca adasına hareket eden Easyjet'e ait EZY8303 sefer sayılı uçağında inanılmaz bir olay yaşandı. Bir İngilizin bomba ihbarı üzerine alarma geçen İspanya; F-18 savaş uçaklarını havalandırdı.

GİRİŞ 04.07.2022 16:29 GÜNCELLEME 04.07.2022 19:44

Airbus A319'un tipi uçağın yanındaki F-18 savaş uçaklarını görenler gözlerine inanamazken, yolcular arasında büyük şok yaşandı. O anlar yine bir yolcu tarafından kaydedildi.

18 yaşındaki bir İngiliz vatandaşının yanlış ihbarda bulunduğu anlaşılırken, Londra polisi ihbarı yapan kişinin yakalandığını duyurdu.

SAVAŞ UÇAKLARI EŞLİK ETTİ

İspanya Hava Kuvvetleri'ne ait F-18 savaş uçaklarının gökyüzünde çekilen görüntüleri kısa sürede sosyal medyada da gündem oldu.

Görüntülerde F-18 savaş uçağının kanatlarını açarak yolcu uçağının pilotuna takip etmesi için mesaj vermesi de dikkat çekti.

İHBAR SAHTE ÇIKTI

İspanyol Hava Kuvvetleri'nin yardımıyla uçak Menorca havalimanına varırken, uçak ana terminalde diğer uçaklardan uzak bir alana iniş yaptı.

Uçak iner inmez bomba imha uzmanları bölgeye geldi. Yapılan incelemeler sonucu uçakta herhangi bir bomba izine rastlanmazken; ihbarın sahte olduğu ortaya çıktı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Time dergisinden Filistin kapağı!
Türkiye gölge oyununda bir adım öne çıktı! İstihbarat aparatları panikledi