Le Monde: Macron depresyona girdi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, seçimleri kazandı ancak mecliste çoğunluğu kaybetti. Fransız medyasından Le Mode'ye göre Macron yoruldu ve depresyona girdi.

Le Monde: Macron depresyona girdi
Le Monde: Macron depresyona girdi
GİRİŞ 04.07.2022 19:24 GÜNCELLEME 04.07.2022 19:25
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Fransa'da Ulusal Meclis'te görev yapacak 577 milletvekilinin belirleneceği genel seçimlerin ardından ülke basının gözü Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ruh haline kaydı.

Geçtiğimiz ay yapılan seçimde sandıkta kıyasıya bir mücadele yaşandı.

Milletvekiliği seçimin ilk turunda Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un önderlik ettiği sağ blok ile sol blok arasındaki yarış başa baş geçti.

MACRON KIL PAYI KAZANDI

Resmi sonuçlara göre Macron'u destekleyen merkez sağ eğilimli 3 parti ilk turda, sol blok partilerini sadece 21 bin 442 oyla geçti. Macron'u destekleyen koalisyon ilk turda yüzde 25,75 oy elde etti.

"Halkçı, Ekolojik ve Sosyal Yeni Birlik" adı altında seçimlere katılan sol blok ise yüzde 25,66 oy aldı.

Aşırı sağcı lider Marine Le Pen'in partisi Milli Bütünleşme ise sandıktan yüzde 18,68 oy oranıyla ile 3. sırada çıktı. Bir diğer sağcı lider Eric Zemmour'un geçen yıl sonunda kurulan Yeniden Fetih adlı partisi ise yüzde 4,24'te kaldı.

Bu tabloysa 30 yıldan bu yana ilk kez mecliste salt çoğunluğu sağlayamayan bir hükümete işaret ediyor. 44 yaşındaki Macron, artık daha da bölünmüş bir Fransa'yı yönetme riskiyle karşı karşıya.

KATILIM REKOR DÜZEYDE DÜŞÜKTÜ

Öte yandan ülkede seçimlere katılım oranıysa rekor düzeyde düşük olmuştu. Seçmenin yüzde 52,49'u sandığa gitmedi. Ülkenin modern tarihinde ilk kez seçime katılımın bu denli düşük oldu.

Fransız gazetesi L'Obs; Macron'un tercih ettiği takma isim olan Jüpiter'e gönderme yaparak "Jüpiter tek dizinin üzerinde" başlığını attı.

''HEPİMİZ YORGUNUZ''

''Macron, kıyasıya geçen seçim döneminin ardından arkadaşlarına 'Hepimiz yorgunuz' dedi'' bu iddia ise Le Monde gazetesine ait. Ayrıca, Le Monde'a konuşan bir bakan, "Yeni maceranın ne olacağını tanımlamakta zorlanıyor" dedi. Gazete Macron'un yakın arkadaşlarının kendisini, "şaşkın", "tıkanmış ve "dalgın" olarak tanımladığını öne sürdü. Bu nedenle Fransız liderin depresyonda olduğu iddia edildi.

Le Point ise Macron'un tüm enerjisini kaybettiğini yazdı. 

The Times Marine Le Pen'in Macron hakkında, "Nereye gitmek istediğini bilmiyor" dediğini yazdı. 

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 4
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahudi olan MACRON; Fransa içerisinde halk desteğini kaybediyor. Bir gün yumurta, diğer gün şamar yemeğe başladı halktan.. Nort DOME kilisesini "kendileri yakıp" sözde milliyetçilik pozları ile sarı yelekliler eylemlerini bastırmaya çalıştı ama ülke içinde ve dışında bu kafayla Fransanın başına daha çok çoraplar örülmesine vesile olacak Makron
    Cevapla
  • Cetin 1 yıl önce Şikayet Et
    Gelsin bizim kahveye,bir iki parti Okey yapalım morali hemen düzelir valla
    Cevapla
  • Can Itın 1 yıl önce Şikayet Et
    Demokrasi denen rezalet budur işler %0.1 oy farkı ile ülke bir sağcıların bir solcuların eline geçer, oradan oraya istikrarsızlıkla savrulursun
    Cevapla
  • ppm 1 yıl önce Şikayet Et
    Emanuel ,nasıl bir çakallıkla Erdoğan'ı durdururum endişesinde...dünya boynunu büktü Reisimizin önünde sen kimsin ulen..!! Miço ile gidin Agora meyhanesine,sabaha kadar zıkkımlanın,dertleşin...artık sizin borunuz ötmeyecek gayri..!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?