Bütçeyi şatafata harcayan İBB, elde ne varsa satıyor: Bu kez feribotlar hedefte

Merkezi bütçeden elde ettiği devasa gelirleri reklama, algıya ve şatafata harcayan İBB, eldeki hizmet araçlarını da nakde çevirmeye çalışıyor. İBB, Orhangazi1 ve Osmangazi1 yüksek hızlı feribotları satışa çıkarıyor

Bütçeyi şatafata harcayan İBB, elde ne varsa satıyor: Bu kez feribotlar hedefte
Bütçeyi şatafata harcayan İBB, elde ne varsa satıyor: Bu kez feribotlar hedefte
GİRİŞ 06.07.2022 13:28 GÜNCELLEME 06.07.2022 16:24
Bu Habere 228 Yorum Yapılmış

Abdurrahman Koç / Haber7

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul içi ve çevre iller arası ulaşımda kullanılan Orhangazi1 ve Osmangazi1 yüksek hızlı yolcu feribotlarını satışa çıkarıyor.

Merkezi bütçeden elde ettiği devasa geliri reklama, şatafata ve algıya harcayan İBB, yaz aylarında feribota en çok ihtiyacın olduğu dönemde böyle bir hamle yaptı.

İBB çatır çatır satıyor! Şeffaflık havada kaldı: 145 milyon TLİBB çatır çatır satıyor! Şeffaflık havada kaldı: 145 milyon TL

Önümüzdeki ay 235 milyon TL fiyatla ihaleye açılacak olan feribotlar, sonradan özelleştirilen İDO tarafından kullanılıyordu.

İBB HİZMETE SOKMAK YERİNE SATIŞA ÇIKARDI

Konuya ilişkin Haber7'ye konuşan İBB AK Parti Meclis Üyesi Muhammet Kaynar, İDO'nun feribotları 'verimli çalıştırılamadığı' için iade ettiğini, İBB'nin ise bu feribotları farklı bir formülle hizmete koymak yerine satışa çıkardığını söyledi.

Ekrem İmamoğlu'nun seçim vaatlerinden birinin denizdeki ulaşım payını artırmak olduğunu hatırlatan Kaynar, "Deniz ulaşımının İstanbul'da yeterli pay alamadığını iddia eden İmamoğlu, deniz ulaşımının daha da düşmesini sağlayan bir eyleme geçti" dedi. Osmangazi1 (solda), Orhangazi1 (sağda) feribotları

FERİBOTLAR ERDOĞAN DÖNEMİNDE ALINDI

Kaynar ayrıca bu feribotların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belediye başkanlığı yaptığı dönemde alındığı bilgisini de ekledi.

Kaynar İBB'nin bu hamlesinin İstanbul trafiğine sekteye uğratacağını söyledi: 

"Bu feribotlar Yenikapı'dan kalkıp, Bandırma'ya giden feribotlar. Yolcular gemi bulamayınca ne yapacak, karayolu kullanacak. Dolayısıyla İstanbul trafiği için de sıkıntı verici bir karar. Yeni otobüs almadığı gibi mevcut otobüslerin bakımlarını da yapmıyor. Üzerine artı bir şey konulmuyor İstanbul'da"

"BELEDİYE NEYİ VARSA SATIŞA ÇIKARIYOR"

İBB Yönetiminin Belediye Meclisi'ne bir çok gayrimenkul satış dosyası gönderdiğini söyleyen Kaynar, "Belediyenin malını mülkünü, neyi varsa satıyorlar" diye konuştu. Kaynar, "Herhalde 5 sene sonra belediyenin satılacak, paraya çevrilecek hiçbir şeyi kalmayacak" ifadelerini kullandı.

Feribot, 3 Ağustos'da ihaleye sunulacak

MERKEZİ BÜTÇE PAYI ARTMASINA RAĞMEN...

Merkezi Bütçe'den İBB'ye çok ciddi bütçeler geldiğini söyleyen Kaynar, İBB'nin buna rağmen otobüs almadığını, bakımlarını yeterli yapmadığını, hizmete değil algıya, reklama ve şatafata harcadığını belirtti. Kaynar, "Bütçe bu ay daha da arttı, normalden yüzde 30 fazlası geliyor. 'Bu kadar gelse iyidir' dedikleri rakamın yüzde 30 fazlası gelmiş. İBB artık hizmete değil, algıya, reklama, şatafatlı işlere harcama yapıyor. Konser, dans gibi şeyler" diyor.

KAYNAK: HABER7 | ÖZEL
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 228
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Batsın bu dünya bitsin artık bu rüya.
    Cevapla
  • Başkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalan,dolan,talan.CHP’nin silinmez sabıkasıdır.
    Cevapla
  • Asım 1 yıl önce Şikayet Et
    ibb, hdp'nin eline geçseydi chp kadar zarar vermezdi.
    Cevapla
  • Bhll58 1 yıl önce Şikayet Et
    Uzaktan atması kolay eko başkan ibb kendi öz kaynaklarıyla yönetiliyordu ne oldu 3 senede öz kaynağı bırak dış borç rekoru kırdın helal olsun ağaçlar seni alkışlıyor
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki gider ayak paraya ihtiyaç duyuldu ,dikkat edin de içindekilerle birlikte istanbul satılmasın
    Cevapla
  • Mht 1 yıl önce Şikayet Et
    Beyin firarda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor