Afrika ülkesinde cezaevine saldırı: 1 kişi öldü, 600 mahkum firarda

Nijerya'nın başkenti Abuja'da bir cezaevine düzenlenen saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 900 mahkum firar etti. Saldırının Boko Haram üyeleri tarafından, tutuklu örgüt üyelerinin serbest kalması için düzenlendiği iddia ediliyor.

Afrika ülkesinde cezaevine saldırı: 1 kişi öldü, 600 mahkum firarda
Afrika ülkesinde cezaevine saldırı: 1 kişi öldü, 600 mahkum firarda
GİRİŞ 06.07.2022 14:30 GÜNCELLEME 06.07.2022 15:14
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı Daimi Sekreteri Shuaibu Belgore, yaptığı açıklamada, dün gece Kuje bölgesindeki cezaevine düzenlenen saldırının ardından firar eden 300'den fazla mahkumun yakalandığını belirtti.

Cezaevinde 994 mahkumun bulunduğunu açıklayan Belgore, yaklaşık 600 firari mahkumun arandığını kaydetti.

Belgore, saldırıda ayrıca 1 güvenlik görevlisinin yaşamını yitirdiğini, 3 kişinin de yaralandığını aktardı.

Nijeryalı Islah Servisi Sözcüsü Umar Abubakar, yaptığı yazılı açıklamada, Nijerya Islah Teşkilatının Silahlı Birimi ve diğer güvenlik güçlerinin saldırıya karşılık verdiğini belirterek cezaevinde sükunetin sağlandığını ve durumun kontrol altına alındığını ifade etti.

AA muhabirine konuşan bölge sakinleri, silahlı kişilerin yaklaşık 40 dakika boyunca ateş açtıklarını ve saldırıda çok sayıda aracın yandığını anlattı.

Bölge sakinleri, saldırıda çok sayıda mahkumun firar ettiğini belirterek bazılarının ise saldırının ardından gönüllü olarak cezaevine döndüğünü söyledi.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Servantes 1 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşılan F-tipi yüksek güvenlikli cezaevi zinciri Nijerya 'ya da şart.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara'da sağanak şiddetlendi: Meteoroloji'den 14 il için kuvvetli yağış uyarısı!
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar