Rusya'dan flaş açıklama: Nükleer savaş çıkabilir

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Ukrayna'daki savaş suçlarını incelemesine tepki gösterdi ve "Rusya, Ukrayna'daki savaş suçları konusunda cezalandırılırsa, bu nükleer savaşı başlatır" dedi.

Rusya'dan flaş açıklama: Nükleer savaş çıkabilir
Rusya'dan flaş açıklama: Nükleer savaş çıkabilir
GİRİŞ 07.07.2022 00:07 GÜNCELLEME 07.07.2022 00:07
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev Batı'yı nükleer savaş ile tehdit etti. Medvedev, Rusya'nın kapasitesini hatırlattı ve en büyük nükleer cephaneliğe sahip ülkenin cezalandırılması halinde tüm insanlığın tehlikeye gireceğini söyledi.

"ABD UCM'Yİ BASKI ALTINDA TUTUYOR"

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Eski Başbakan ve Devlet Başkanı Medvedev'in hedefinde Uluslararası Ceza Mahkemesi vardı. Mahkemenin Ukrayna'daki savaş suçları konusunda dikkatli davranması gerektiğini vurgulayan Medvedev, ABD'nin Uluslararası Ceza Mahkemesini (UCM) baskı altında tuttuğunu iddia etti.

LAVROV DA "NÜKLEER SAVAŞ" İLE İLGİLİ KONUŞMUŞTU

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov daha önce yaptığı açıklamada, Batı ile yaşanacak bir nükleer savaşı gözardı etmediklerini dile getirmişti. ABD ve AB; Rusya'yı Ukrayna'da sivil katliamı yapmakla suçluyor. Özellikle savaşın başında Irpin ve Buça'dan gelen katliam görüntülerinden Rus ordusu sorumlu tutuluyor.

Suçlamaları reddeden Kremlin ise, Uluslararası mahkemelerin Rusya aleyhinde alacağı hiçbir kararı tanımayacağını ilan etti. Moskova, Kırım'ın yasa dışı ilhakı sonrasında Uluslararası Ceza Mahkemesi üyeliğinden 2016 yılında çekilmişti.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 55
  • isimsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünya politik manyak dolu.
    Cevapla
  • Kerem 1 yıl önce Şikayet Et
    Nükleer savaş çıkarsa Rusya diye bir yer kalır mı? Bu Ruslar hepten kafayı yemiş.
    Cevapla
  • vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    adi Türk Düşmanı rus lar. hem başka ülkeye saldırın hemde utanmadan tehdit edin. bunu senin yanına bırakmayacaklar hiç şüphen olmasın.
    Cevapla
  • hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    nükleer savaş çıkabilir diye her isdediğini yaptırmazlar suçun varsa cezanı çekeceksin savaşsa savaş çok ileriye gidersen boynunu koparacakları belli zaten.
    Cevapla
  • Ahmet özdemir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ruslarin da nukleer den baska bi esprisi yokmus onu anladik.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel randevu talep etti mi? Erdoğan duyurdu! Dikkat çeken açıklama: Teklif ederiz...
Türkiye ile üç ülke arasında tarihi anlaşma! 'Bu proje İsrail'in projesini kesiyor...'