Yeni Zelanda Başbakanı: 'BM, Ukrayna savaşına yanıt vermede başarısız'

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Birleşmiş Milletler’in (BM) Ukrayna savaşına yanıt vermede "başarısız" olduğunu vurguladı.

Yeni Zelanda Başbakanı: 'BM, Ukrayna savaşına yanıt vermede başarısız'
Yeni Zelanda Başbakanı: 'BM, Ukrayna savaşına yanıt vermede başarısız'
GİRİŞ 07.07.2022 15:21 GÜNCELLEME 07.07.2022 15:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

The New Zealand Herald'ın haberine göre, Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Sydney’deki Lowy Enstitüsü’nde yaptığı konuşmada, BM’nin "ahlaki açıdan iflas etmiş durumda" olduğunu söyledi.

Ardern, Rusya’nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ndeki (BMGK) tutumu nedeniyle BM’nin Ukrayna savaşına gerektiği şekilde yanıt vermede "başarısız" olduğunu ancak uluslararası sorunların çözümünde yine BM gibi çok taraflı örgütlere başvurulması gerektiğine inandığını vurguladı.

Başbakan Ardern, "Yeni Zelanda, ister savaş ister anlaşmazlık olsun, sorunlara çözüm ararken arabulucu ve gerektiğinde yargıç olarak hareket edecek bu kurumlara başvuracak." ifadelerini kullandı.

Söz konusu uluslararası kuruluşların başarısız olmaları halinde “onları daha güçlü kılmanın yollarını bulmak" gerektiğini kaydetti.

BM’de reform yapılması çağrısında bulunan Ardern, Ukrayna’daki savaş suçlarının soruşturulması için Uluslararası Adalet Divanı'na (UAD) kaynak sağlanmasını istedi.

KAYNAK: AA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 1
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    BM'nin tek başarılı olduğu bir alan var mı acaba.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas: İsrail'in yeni engelleri olmadığı sürece atmosfer olumlu
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi