Son dakika: Sri Lanka Devlet Başkanı istifa kararı aldı!

Sri Lanka Parlamento Başkanı Mahinda Yapa Abeywardena, Sri Lanka Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa'nın Çarşamba günü istifa etme kararı aldığını duyurdu.

Son dakika: Sri Lanka Devlet Başkanı istifa kararı aldı!
Son dakika: Sri Lanka Devlet Başkanı istifa kararı aldı!
GİRİŞ 09.07.2022 23:41 GÜNCELLEME 09.07.2022 23:41
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Sri Lanka Parlamento Başkanı Mahinda Yapa Abeywardena, Sri Lanka Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa'nın Çarşamba günü istifa edeceğini duyurdu.

Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe'nin parlamentoda ülke ekonomisinin çöktüğünü açıklamasının ardından Sri Lanka’da sokaklar karışmıştı. Sri Lanka Parlamento Başkanı Mahinda Yapa Abeywardena, öfkeli protestocular tarafından Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa'nın bugün başkanlık konutunun basılmasının ve Başbakan Ranil Wickremesinghe'nin evinin ateşe verilmesinin ardından istifa edeceğini duyurdu.

Rajapaksa'nın Çarşamba günü istifa edeceğini söyleyen Abeywardena, "İstifa kararı ülkede barışçıl bir iktidar devrini sağlamak için alındı. Vatandaşlardan barışın korunmasını talep ediyorum" dedi.

İSTİFASINI DUYURMUŞTU

Protestocuların başkanlık konutunu basmasının ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Başbakan Wickremesinghe ise, "Tüm vatandaşların güvenliği dahil olmak üzere, hükümetin sürekliliğini sağlamak için parti liderlerinin bütün partilerin katılımıyla kurulacak bir hükümet konusundaki tavsiyesini kabul ediyorum. Bunu kolaylaştırmak için de istifa edeceğim" demişti.

Ekonomik krizin giderek derinleştiği ülkede öfkeli protestocular, Başbakan Wickremesinghe'nin özel konutu önünde toplanarak evini ateşe vermişti.

KAYNAK: İHA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 37
  • Bozok 1 yıl önce Şikayet Et
    16 saat süren elektirik kesintileri ne demek. Oradaki yoksulluğu yokluğu tahmin etmek bile zor.
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Sri Lankada böyle sömürgeci kızıl emperiyalist çinin kucağını düşüren Çin uşağı Liderler olursa bırak Elektriği. Sri Lanka Halkı bugün yiyecek Ekmeği muhtaç!
    Cevapla
  • Ali Ekber Kaya 1 yıl önce Şikayet Et
    Omurgaliymıs? Yoruma bak sen. linç korkusu olmasa istifami eder ÇİN uşağı.
    Cevapla
  • Arda 1 yıl önce Şikayet Et
    Önce ülkesine kızıl Emperiyalist komunist Çine geri ödeyemeceği kredirlerle ipotek etti! Sonra kızıl Emperiyalist çinden Tefeci Faizle aldığı krediyi geri ödeyemeyince önce Liman gitti çine teslim etti iflas etti! Sonra şimdì kendisi Siyasetçì olarak iflas etti ve gitti Güle Güle! Olan mazlum halka oldu adamlar Sri Lanka halkı şimdi bir topan yiyecek ekmeği muhtaç durumda! google yada youtube (Sri Lanka Debt by china) ve ( Sri Lanka port china debt trap) arayın google tercüme ile tercüme ettirin o zaman anlarsınız ne demek istediğimi!
    Cevapla
  • Necdet 1 yıl önce Şikayet Et
    Birkac yıl önce Sri Lankaya gitmiştim. Devasa bir limandı. Çin artık oradan çıkmaz. Hep ABD mi olacak, biraz da Çin somursun
    Cevapla
  • yeşil dolar 1 yıl önce Şikayet Et
    omurgalı siyasetci. beceremessen çekilirsin, hesap verirsin.
    Cevapla
  • Süper 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun Sri Lanka yanındayız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!