Hollanda'da hükümetten maymun çiçeği önlemi

Hollanda hükumeti, maymun çiçeği virüsüne yakalanma riski yüksek olan ve aralarında daha çok eşcinsel erkekler, trans bireyler ve seks işçilerinin bulunduğu yaklaşık 32 bin kişilik grubun aşılanacağını açıkladı.

Hollanda'da hükümetten maymun çiçeği önlemi
Hollanda'da hükümetten maymun çiçeği önlemi
GİRİŞ 10.07.2022 02:31 GÜNCELLEME 10.07.2022 02:31
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hollanda'da hükümet, maymun çiçeği virüsü için bir aşı programı başlatıyor. Sağlık Bakanı Ernst Kuipers, risk gruplarının mümkün olan en kısa sürede ilk aşılarını yaptırmaya davet edileceğini duyurdu.

Bakanlık, Amsterdam'da HIV virüsüne karşı koruma sağlayan 'PrEP' adlı ilacı kullanan yaklaşık 2 bin kişinin aşılamada öncelikli olacağını belirtti.

Öte yandan hükümet, yaklaşık 32 bin kişilik daha büyük bir risk grubu için aşıları piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu kişiler daha çok eşcinsel erkekler olmak üzere trans bireyler ve seks işçilerini içeriyor.

Şimdiye kadar, Hollanda'da 402 kişiye maymun çiçeği teşhisi kondu. Bu kişilerin çoğunlukla virüsü Belçika'nın Anvers kentinde mayıs ayında düzenlenen 'fetiş festivali' sırasında kaptıkları tespit edildi.

Virüsün semptomları hafif olduğu için şimdiye kadar ülkede 402 hastadan hiçbirinin tıbbi bakıma ihtiyaç duymadığı belirtiliyor.

KAYNAK: BBC
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • başkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Lanet gelsin hepsine sapıklar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yani hollandanin yarisi asilanacak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı