Shinzo Abe'yi öldüren şahıstan kan donduran sözler

Japonya Devlet Televizyonu NHK'nin haberine göre, Yamagami Tetsuya saldırıya hazırlanırken ev yapımı silahını test ettiğini söyledi.

Shinzo Abe'yi öldüren şahıstan kan donduran sözler
Shinzo Abe'yi öldüren şahıstan kan donduran sözler
GİRİŞ 10.07.2022 18:49 GÜNCELLEME 10.07.2022 18:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yamagami Tetsuya, polis yetkililerine, yakın zamanda bir tesiste silahı test ettiğini aktardı. Yamagami'nin daha önce bomba yapma girişiminde bulunduğunu kaydeden müfettişlerden biri ise saldırganın öncelikle dini bir grubun liderine saldırmak istediğini ardından karar değiştirerek Abe'yi hedef aldığını belirtmişti.

Eski Japonya Başbakanı Shinzo Abe, 8 Temmuz'da ülkenin Nara kentinde Liberal Demokrat Parti adayının seçim kampanyasına destek için açık hava etkinliğinde yaptığı konuşma sırasında göğsünden vurulmuştu.

Japonya Devlet Televizyonu NHK, saldırının ardından ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Abe'nin öldüğünü duyurmuştu.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • zafer42 1 yıl önce Şikayet Et
    idam edilsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor