Çin’de erimeyen dondurma üretildi: Fiyatı 170 TL

Çin’de bir dondurma markasının ürettiği “eritilemeyen dondurma” sosyal medyada viral oldu. Weibo’da yayınlanan videolarda, dondurmanın çakmak ateşiyle bile erimediği görüldü.

Çin’de erimeyen dondurma üretildi: Fiyatı 170 TL
Çin’de erimeyen dondurma üretildi: Fiyatı 170 TL
GİRİŞ 10.07.2022 21:50 GÜNCELLEME 10.07.2022 21:50
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Çin’de “Dondurmanın Hermes’i” olarak bilinen Zhong Xue Gao isimli bir dondurma markası, yüksek ısıya dayanıklı bir dondurma üretti. Şirketi doğal malzemeler kullandığını söyleyerek ürettiği söz konusu dondurmanın ocak ateşinde, çakmak ateşinde ve kaynak makinesinde erimediğini gösteren görüntüler izlenme rekoru kırdı.

31 derecede de erimiyor 

Sosyal medya platformu Weibo’da yayınlanan videolarda da, dondurmanın 31 derece sıcaklıktaki bir odada bir saat durduğunda da erimediği görüntüler paylaşıldı. Weibo’daki kullanıcılar, dondurmanın içeriği ve sağlığa olumsuz etkileri hakkında şirketi eleştiren paylaşımlar yaptı. Örneğin bir kullanıcı, “Bir dondurma bu kadar sağlam olabilir mi? Merak ediyorum, midemizde eriyecek mi?” diyerek şirketi eleştirdi.

Fiyatı 170 TL 

Şirket, ürünün lezzetini ve şeklini korumak için çok az miktarda emülsifikasyon kullanıldığını fakat bunun da ulusal gıda güvenliği yönetmeliklerine uygun olduğunu söyledi. 

Marka dondurma ile ilgili paylaştığı bir gönderide, “Dondurmanın kalitesini dondurmayı pişirerek, kurutarak veya ısıtarak yargılamanın bilimsel olmadığına inanıyoruz” dedi ve gönderi 168 binden fazla beğeni topladı.

Söz konusu dondurmanın fiyatı yaklaşık 66 yuan (170 Türk Lirası). 

KAYNAK: GLOBAL TİMES, TİMES NOW
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • Evet Evet Evet 1 yıl önce Şikayet Et
    maraş dondurması varken çininkini napalım :|
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yazık bu insanlığa
    Cevapla
  • mehmet taş 1 yıl önce Şikayet Et
    çin parasi bile bizi gençti yahu biz devam edelim halan ithal ana yasaya
    Cevapla
  • gökhan 1 yıl önce Şikayet Et
    zehir.
    Cevapla
  • Adem fani 1 yıl önce Şikayet Et
    bu Çinliler de geri zekalı mı yoksa erimeyen dondurma midede nasıl olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eurovision'dan skandal Filistin kararı! Sertap Erener yine de gidecek mi?
Türkiye'ye karşı ne yapacaklarını şaşırdılar: Erivan ve Atina’ya silah tedariği!