Kiev: AB, Ukrayna desteği konusunda bölündü

Ukrayna Maliye Bakanı Sergey Marchenko, bazı Avrupa Birliği üyelerinin ülke için 9 milyar euroluk bir yardım paketine yeşil ışık yakmaya hazır olmadığını söyledi.

Kiev: AB, Ukrayna desteği konusunda bölündü
Kiev: AB, Ukrayna desteği konusunda bölündü
GİRİŞ 11.07.2022 16:03 GÜNCELLEME 11.07.2022 16:03

Marchenko, İtalyan Corriere della Sera gazetesine açıklamalarda bulundu.

Gazetenin haberine göre, Ukraynalı bakan, Avrupa Birliği (AB) üyelerinin Ukrayna'yı nasıl desteklemeleri gerektiği konusunda anlaşmazlığa düştüğünü ve bazı ülkelerin Kiev'e 9 milyar euro (9,1 milyar dolar) yardım paketi sağlamaya hazır olmadığını belirtti.

"Petrol ve gaz fiyatlarından zarar görüyorlar"

Askeri yardım aldıklarını ancak bunun yeterli olmadığını vurgulayan Marchenko, "Bu, Avrupa Birliği'nin ve Ukrayna çevresindeki, dünyanın geri kalanının bu savaştan biraz yorulduğunun açık bir işareti. Bu anlaşılabilir, petrol ve gaz fiyatlarından zarar görüyorlar.” ifadelerini kullandı.

İtalyan Corriere della Sera gazetesi, Almanya'nın Ukrayna için 9 milyar euroluk AB paketini engellediğini belirtmişti. Öte yandan, Berlin'in, Ukrayna'yı finanse etme tekliflerine karşı çıktığı iddia edilmişti.

Gazete ayrıca, Ukrayna'nın Almanya Büyükelçisi Andrey Melnik'i aniden görevden almasının gerçek nedeninin bu olduğunu öne sürdü.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı