Türk SİHA'ları yine manşetleri süsledi! İngilizler Bayraktar'ın sözleriyle servis etti

Bayraktar TB2, İngiltere'de yine manşetlere konu oldu. The Telegraph'a konuşan Selçuk Bayraktar "O zamanlar böyle bir dünya markası olacak bir teknoloji şirketinin Türkiye'den çıkacağını kimse düşünmemişti." dedi.

GİRİŞ 11.07.2022 17:08 GÜNCELLEME 12.07.2022 06:27
Bu Habere 119 Yorum Yapılmış

Tüm dünyaya kendini ispatlayan Türk SİHA ve İHA'ları yabancı ülkelerin manşetlerini süslemeye devam ediyor. İngiliz The Telegraph Gazetesi'ne konuşan BAYKAR Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, "O zamanlar böyle bir dünya markası olacak bir teknoloji şirketinin Türkiye'den çıkacağını kimse düşünmemişti." ifadelerini kullandı.

SİHA ve İHA'ların üretildiği fabrikaya gelen gazetenin Rusya muhabiri Natalya Vasilyeva, "İstanbul'da sıkı korunan bir fabrikada işçiler Bayraktar TB2 insansız hava aracının göbeğine parçalar takıyorlar." diyerek ilk izlenimlerini aktardı.

Vasilyeva makalesinde Türkiye'de üretilen insansız hava araçlarının Rusya ve Ukrayna arasında süren savaşta Ukrayna ordusuna yaptığı katkıları da anlattı.

TB2'YE BELLİ AÇILARDAN FOTOĞRAF ÇEKTİRİLDİ

BAYKAR'da sıkı güvenlik önlemleri alındığı için The Telegraph'ın fotoğrafçısının TB2'yi yalnızca belirli, açık olmayan bir açıdan fotoğrafladığı cep telefonlarının da casus yazılımlar olup olmadığını anlayabilmek için incelendiği belirtildi.

Yapılan söyleşide Selçuk Bayraktar "O zamanlar böyle bir dünya markası olacak bir teknoloji şirketinin Türkiye'den çıkacağını kimse düşünmemişti." ifadelerini kullandı.

Selçuk Bayraktar, drone yapmanın kâr değil, "Ulusumuzu bağımsız ve güçlü kılmak için, Türkiye için yüksek teknolojili havacılığı geliştirmek" amacıyla üretildiğini de sözlerine ekledi.

Gazete, Bayraktar'ın işlerin her zaman başında durduğunun ve adeta fabrikada yaşadığının da altını çiziyor.

Makalede, TB2 insansız hava araçlarının Azerbaycan'ın 2020'de Ermeni güçlerini yenilgiye uğratmasının da anahtarı olduğunu ve Dağlık Karabağ'ın ayrılıkçı yerleşim bölgesi üzerinde uzun süredir devam eden ihtilafın alevlenmesine son verdiği de anlatıldı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 119
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    VECIHI HURKUS YOKLUKTA UCAK YAPMIS UCURMUS ENGELLENMIS HAyati ders kitaplarinda anlatilmali
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Asrimiz iletisim bigi ilim asri her taraf bilgi dolu butun silahlarimizi acilen yapmak mecburiyetindeyiz selcuk bey ve bu isin temelini atan babasindan Allah razi olsun babasina Allah rahmet etsin nur icinde yatsin bu ise liderlik yaptigi icin bu devitde motor yapmak cocuk oyuncagi ulkemizde ne ustalar mihendisler var önü acilsin imkan verilsin yeter F S Mehmet han 20 yasinda dogu romaya son verdi
    Cevapla
  • Kadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Enişte sana söylenecek tek şey Türk milleti seni seviyor
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Eskişehir Beylikovadan çıkarılacak Skandiyum ve diğer nadir toprak elementlerini Siha teknojisinde kullanmalıyız .
    Cevapla
  • Bozkurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Reisin veliahti İnsallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap