İstifası beklenen Devlet Başkanı ülkeyi terk etti!

Ekonomik kriz nedeniyle patlak veren protestoların ardından yarın istifa etmesi beklenen Sri Lanka Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa’nın ülkeyi terk ettiği iddia edildi.

GİRİŞ 13.07.2022 03:47 GÜNCELLEME 13.07.2022 09:04
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Tarihinin en büyük ekonomik krizini yaşayan Sri Lanka'da Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa'nın ülkeden ayrıldığı doğrulandı. BBC’nin haberine göre, Sri Lanka Devlet Başkanı Rajapaksa ülkeden ayrıldı.

Rajapaksa’nın yanı sıra kardeşi eski Maliye Bakanı Basil Rajapaksa'nın da ülkeyi terk ettiği bildirildi. Sri Lanka'da göstericiler, 9 Temmuz'da Başbakanlık konutuna girip binayı ateşe vermişti. Protestocular, Devlet Başkanı Rajapaksa'nın resmi konutu ve ofisinin bulunduğu yerleşke çevresindeki barikatları aşarak konut ve ofise girmişti.

Yerleşkeye girilmesinin ardından Rajapaksa'nın oradan ayrıldığı ve güvenli bir yere götürüldüğü ileri sürülmüştü. Devlet Başkanı Rajapaksa'nın 13 Temmuz'da istifayı kabul ettiği bildirilmişti.

SRİ LANKA'DAKİ DURUM

Sri Lanka'da halk, elektrik kesintilerinin günde 13 saati bulmasının ardından mart sonunda protestolarını yoğunlaştırmıştı. Sri Lanka Başbakanlık Ofisi'nin çevresinde 9 Mayıs'ta toplanan göstericiler ile hükûmet yanlıları arasında arbede yaşanmış, başkent Kolombo'da askeri birlikler göreve çağrılmıştı.

Şiddet olayları sonrası ülke çapında sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş ve hükûmet, protestolar sırasında kamu malına veya başkalarına zarar veren herkese ateş açılması talimatını vermişti. Ülke çapına yayılan protestolarda aralarında iktidar partisi milletvekili ile 2 polisin de bulunduğu 8 kişi hayatını kaybetti, en az 250 kişi yaralandı.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 27
  • Dervaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Srilanka nin chp si
    Cevapla
  • Arda 1 yıl önce Şikayet Et
    Komunist çin uşağı önce ülkesine kızıl Emperiyalist komunist Çine geri ödeyemeceği kredirlerle ipotek etti! Sonra kızıl Emperiyalist çinden Tefeci Faizle aldığı krediyi geri ödeyemeyince önce Liman gitti çine teslim etti iflas etti! Sonra şimdì kendisi Siyasetçì olarak iflas etti ve kaçıp gitti Güle Güle! Olan mazlum halka oldu adamlar Sri Lanka halkı şimdi bir topan yiyecek ekmeği muhtaç durumda! google yada youtube (Sri Lanka Debt trap by china) ve ( Sri Lanka port china debt trap) arayın google tercüme ile tercüme ettirin o zaman anlarsınız ne demek istediğimi!
    Cevapla
  • Fırat 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin de Sri Lanka gibi olması için kk arthur ve yuvarlak masa şövalyeleri çok uğraştılar 15 Temmuzda son hezimetlerini yaşadılar fakat temennileri devam ediyor.
    Cevapla
  • Kürt salim 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim vatanimizi milletimizi.devletimizi.hertürlü tehlikeden korusun .
    Cevapla
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizdeki zillet ittifakı başa gelirse, vay Türkiye’nin haline. İstanbul ortada.
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 1 yıl önce Şikayet Et
    6 li masanın ülkemize kazandıracağı bu olma ihtimali yüksek tek hedefleri rte yi indirmek ülke ve insanı içi hiçbir projeleri yom! Buda en büyük gösterge
    Cevapla
  • VATANDAŞ 1 yıl önce Şikayet Et
    ingiltere dururken orada ne işin var...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"
Kira getirisin de zirveye oturdular! İşte getirisi en yüksek olan iller...