Telefonlara 15 yeni emoji geliyor! İşte yeni gelecek emojiler

Unicode 15.0 güncellemesi ile telefonlar başta olmak üzere tablet ve bilgisayarlara 15 yeni emoji eklenecek.

Telefonlara 15 yeni emoji geliyor! İşte yeni gelecek emojiler
Telefonlara 15 yeni emoji geliyor! İşte yeni gelecek emojiler
GİRİŞ 13.07.2022 17:40 GÜNCELLEME 13.07.2022 17:42
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Android ve iOS başta olmak üzere pek çok platformun kullandığı emoji kütüphanesi Unicode’un 15. sürümünde yer alacak yeni emojiler açıklandı. Yeni güncelleme ile Pembe kalp, titreyen surat, karga, eşek ve kablosuz ağ işareti gibi yeni emojiler bizleri bekliyor.

Yeni güncelleme ile bu sene toplamda 31 yeni emoji sunuldu. Geçen sene 112 emoji, 2020’de ise 334 yeni emoji piyasaya sürülmüştü. Emoji çeşitliliğinin artmasıyla birlikte pek çok klavye uygulaması emoji içi aramaya destek vermeye başladı. Örneğin kalp yazıldığında kullanıcılara kalp ile ilgili emojiler sunuluyor.

Yeni emojiler ilk olarak Google tarafından kullanıma sunulacak. 2022’in sonunda Android 13 işletim sistemine ve Google’ın kendi platformlarına eklenecek. 2023’ün başında ise iOS, iPadOS, MacOS, Samsung OneUI, Facebook ve Twitter platformlarında kullanıma sunulacak.

Unicode'un kütüphanesinin 15. sürümü Eylül 2022’de yayınlanacağı öngörülüyor. Bu nedenle aşağıda yer alan emojilerde ufak tefek değişikliklerin olabilceği tahmin ediliyor. İşte 15 yeni emoji:

 

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Sosyal bağların zayıflamasıyla selam tebrik internet üzerinden sosyal ilişkiler de öyle. O güzelim jest ve mimikler unutdu, yerini emojinler aldı. böyle giderse konuşmakta zorluk çekecek bireylerden oluşan bir topluluklar ortaya çıkacak. Tedbir alımalı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!