Abe'nin katili, pandemi nedeniyle hedef değiştirmiş

Eski Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin katilinin, başlangıçta annesinin mali çöküşünden sorumlu tuttuğu dini örgütün liderini öldürmeyi planladığı ortaya çıktı.

 Abe'nin katili, pandemi nedeniyle hedef değiştirmiş
Abe'nin katili, pandemi nedeniyle hedef değiştirmiş
GİRİŞ 13.07.2022 17:57 GÜNCELLEME 13.07.2022 18:33
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Eski Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin seçim konuşması yaptığı Nara şehrinde silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmesinin yankıları sürerken, suikasta dair yeni detaylar ortaya çıktı. 41 yaşındaki saldırgan Tetsuya Yamagami'nin, başlangıçta annesinin mali çöküşünden sorumlu tuttuğu dini örgütün liderini öldürmeyi planladığını, hatta Covid-19 salgını öncesinde Japonya'ya gelen söz konusu lidere saldırmak üzere molotof kokteyli hazırladığını söylediği bildirildi. Grup liderini öldürmek üzere Aichi'deki bir etkinlik alanına gittiğini ifade eden Yamagami'nin, saldırıyı gerçekleştirecek fırsat bulamadığı kaydedildi. Saldırganın, örgüt liderinin Covid-19 salgınının ardından Japonya'ya gelmemesi nedeniyle hedefini Abe olarak değiştirdiği aktarıldı. Yamagami'nin daha önce grup liderine yönelik suikast gerçekleştirmek üzere Güney Kore'ye gitmeyi de düşündüğü, ancak ülkeyi terk etmenin zor olması nedeniyle planı rafa kaldırdığı açıklandı.

ANNESİNİN İFLASI NEDENİYLE KİN BESLEDİĞİ ORTAYA ÇIKMIŞTI

Ülkenin en uzun süre görevde kalan başbakanı unvanını elinde bulunduran Eski Japonya Başbakanı Shinzo Abe, geçtiğimiz Cuma günü seçim konuşması yaptığı Nara şehrinde silahlı saldırıya uğramıştı. Eski bir Japonya Öz Savunma Kuvvetleri (SDF) personeli olan zanlı Yamagami'nin, annesinin mali çöküşünden sorumlu tuttuğu bir dini gruba olan yakınlığı nedeniyle Abe'ye saldırı gerçekleştirdiğini söylediği ortaya çıkmıştı. Annesinin söz konusu dini gruba yüksek miktarda bağışlar yaparak ailesini ekonomik felakete sürüklediğini söyleyen saldırgan ayrıca, Abe'nin eski başbakan olan dedesinin söz konusu grubu Japonya'ya ilk getiren kişi olduğunu iddia ederek bu nedenle Abe'ye kin beslediğini itiraf etmişti.

DİNİ GRUPTAN AÇIKLAMA GELMİŞTİ

İddialara konu olan Dünya Barışı ve Birleşmesi için Aile Federasyonu'ndan (Birleşme Kilisesi) yapılan açıklamada ise saldırganın annesinin, grubun takipçisi olduğu doğrulanmıştı. Buna rağmen, insanların kendi istekleriyle bağış yaptıkları ve bağış miktarlarına kendileri karar verdikleri kaydedilirken, Abe'nin ise daha önce bir grup etkinliğine "organizasyonun barışı teşvik etme amaçlı faaliyetlerine övgü niteliğinde" bir mesaj gönderdiği belirtilmişti. Ayrıca Abe'nin grubun bir üyesi ya da danışmanı olmadığı vurgulanmıştı.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 14
  • Dom biber patl 1 yıl önce Şikayet Et
    Komşu komşu hu / Oğlun geldi mi / Geldi / Ne getirdi / İncik Boncuk / Kime kime / Sana bana / Başka kime / Kara kediye / Kara kedi nerde / Ağaca çıktı / Ağaç nerde / Balta kesti / Balta nerde / Suya düştü / Su nerde / İnek İçti / İnek nerde / Dağa kaçtı / Dağ nerde / Yandı bitti kül oldu…”
    Cevapla
  • İnce 1 yıl önce Şikayet Et
    Nerde terör, terörist varsa iyi incelensin arkasından Amerika çıkar. Nerde insan kanı akıyorsa iyi incelensin arkasından Amerika çıkar. Nerde sömürü varsa iyi incelensin arkasından Amerika çıkar.
    Cevapla
  • yemezler 1 yıl önce Şikayet Et
    Suikastçı, aslında dini örgüt liderini sevmiyormuş onu öldürmeyi planlamışmış, ama eski başbakan Abe’de, bu örgüt sempatizanıymış, suikastçı hedef değiştirmiş.. hiç inandırıcı değil..
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Katil idam edilmeli
    Cevapla
  • Ayışığı 1 yıl önce Şikayet Et
    Kim yutar bu yalanı dünyanın aklıyla dalga geçen bir üst akıl var kendilerini zeki sanıyorlar ama biz herseyi görüyoruz oyuna devam.
    Cevapla
  • Mehmet Zahir 1 yıl önce Şikayet Et
    Japonya eski başbakanı değil. Japonya eski başbakanı olacak. Detay küçük ama farkediliyor.
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    yazdıkların da ki küçük detay hangisi acaba ?
    Cevapla
  • Arif 1 yıl önce Şikayet Et
    Yazını kontrol et
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Eski japonya başbakanı yanlış Japonya eski başbakanı doğru
    Cevapla
  • Ziyaretçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne farkı var anlayamadım başbakan-başbakan?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor