Vucic: Daha büyük bir dünya savaşından korkuyorum

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, kendisini en çok endişelendiren şeyin; Ukrayna'daki savaşın bir dünya savaşına dönüşmesi olduğunu söyledi.

Vucic: Daha büyük bir dünya savaşından korkuyorum
Vucic: Daha büyük bir dünya savaşından korkuyorum
GİRİŞ 14.07.2022 17:28 GÜNCELLEME 14.07.2022 17:29
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Ukrayna'daki Rus işgali hakkında konuştu.

Pink TV'ye konuşan ve tüm Batı dünyasının Ukrayna üzerinden Rusya'yla savaştığını söyleyen Vucic, "Şimdi olduğundan çok daha ağır bir savaş olabilir diye korkuyorum" dedi.

VUCİC 90'LARI HATIRLATTI

Dünya siyasetinde yaşanan bu değişiklikler nedeniyle Balkanlar'da, 1990'lardaki çatışmanın "ikinci bölümünün" yaşanmasından endişe duyduğunu kaydeden Vucic, Sırbistan'ın kendi bölgesinde silahlı faaliyetlerden yaşanmasından her ne pahasına olursa olsun kaçınacağının altını çizdi.

"GAZ TEDARİĞİNDE SORUN ÇIKARSA BÜYÜK PROBLEM YAŞARIZ"

Sırbistan'ın enerji rezervlerine ilişkin değerlendirmede de bulunan Vucic, ülkenin 77 gün yetecek dizel ve 65 gün yetecek benzin rezervi bulunduğunu fakat gaz tedariğinde sorun çıkması halinde büyük problemlerle karşılaşılabileceğini söyledi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 42
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Cin 2 yılldan beri gıda stokluyor bu hayra alamet değil bizlerde depolarımızı doldurmalıyız en kötü senaryoya karşı her zaman hazırlıklı olmalıyız derim
    Cevapla
  • Nuri 1 yıl önce Şikayet Et
    Yapmadigimizi kim soyledi
    Cevapla
  • Bilenbiri 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendi depoladığı yetmiyormuş gibi halkına da talimat verdi!
    Cevapla
  • Mrtklc 1 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman dünyası 100 yıldan fazladır kan ağlıyor. Zaten sömürülecek pek bir şeylerde kalmadı. Petrol olsun madenler olsun zaten batının ve abd nin elinde. 3.dünya savaşı batılı ülkeler arasında olacak. Abd sadece kışkırtıp seyredecek..
    Cevapla
  • M isik 1 yıl önce Şikayet Et
    Gıda varya gıda savaş heryerde ama onların tanrıları bizim Allahımiz (CC) var ve galip olan yalnız odur Elhamdülillah ve nurunu tamamlayacak inşallah önemli olan bizim imanımızı kurtarmamiz
    Cevapla
  • Mülayim 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam haklı, Amerika savaşa en son girer yıpranmaz, iki dünya savaşı böyle olmuştur, ama Amerika modern füzeler için çok uzak değil, yani güvende değiller....
    Cevapla
  • Yiğido SİVAS 1 yıl önce Şikayet Et
    Üçüncü dünya savaşı biyolojik silah pandemi ile başladı arkasından RUSYA UKRAYNA bakalım neler gelecek daha ALEMLERİN RABBI ALLAHIMIZIN da mutlak HESABI VAR kainat alemler ONUN
    Cevapla
  • Güçlü Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    3. Dünya savaşı islam alemi için çok hayırlı olacaktır. küçük avrupa ülkelerine saldırıp alabiliriz.
    Cevapla
  • Ümmetçi 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah ümmet bir beraberlik olsun yeter ki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Troller insanlıktan çıktı: İBB çukurunda ölen çocuk için Ekşi Sözlük'te iğrenç yorumlar
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik