İtalya Başbakanı Draghi'nin sunduğu istifa reddedildi

İtalya Başbakanı Mario Draghi, koalisyon ortağı 5 Yıldız Hareketi'nin hükümetten desteğini çekmesi üzerine istifa edeceğini bildirmesinin ardından İtalya Cumhurbaşkanı Mattarella, Başbakan Draghi'nin istifasını reddetti.

GİRİŞ 14.07.2022 20:57 GÜNCELLEME 15.07.2022 09:42
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

İtalya’da siyasi kriz patlak verdi. Başbakan Mario Draghi liderliğindeki koalisyon hükümetinin ortaklarından 5 Yıldız Hareketi’nin (M5S), hükümetin hazırladığı ekonomik yardım paketi için parlamentoda yapılacak olan oylamayı boykot etti.

Boykot’un ardından Draghi, ilerleyen saatler istifasını Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella’ya sundu. 

İTALYA CUMHURBAŞKANI İSTİFAYI REDDETTİ

İtalya Cumhurbaşkanı Mattarella, Başbakan Draghi'nin istifasını reddetti.

Draghi kabineye verdiği demeçte, “Bu akşam cumhurbaşkanına istifamı sunacağım. Bu hükümeti destekleyen ulusal birlik koalisyonu artık yok” dedi.İtalya Başbakanı Mario Draghi

BOYKOT EDİLEN YARDIM PAKETİ SENATO'DAN ONAY ALDI 

Hükümetin, Ukrayna-Rusya Savaşı artan enerji fiyatlarıyla mücadele için hazırladığı yaklaşık 23 milyar euro değerindeki ekonomik yardım paketi parlamentonun üst kanadı Senato'da oylandı. Koalisyon hükümetinin ortaklarından M5S, söz konusu yardın paketinin yeterli olmadığını öne sürerek oylamayı boykot etti. Yardım paketi oylamasına 211 senatör katılırken, 39 "Hayır" oyuna karşılık 172 "Evet" oyuyla yardım paketi Senato tarafından onaylandı.

ERKEN SEÇİME GİDİLEBİLİR

Analistler, yardım paketine yönelik muhalefetin ideolojik değil, parti içi anlaşmazlıkların bir sonucu olduğunu savundu. İtalya’da Haziran 2023'te yapılması planlanan genel seçimlerin Draghi’nin istifası sonrası erkene çekilebileceği ifade edildi.
Şubat 2021den bu yana görevde olan Draghi, M5S’nin desteği olmadan da İtalya parlamentosunda çoğunluğu elinde tutuyor.

 

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 75
  • süwari 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizimle kim yakınlaşsa istifa ettiriliyo ne garip bi durum
    Cevapla
  • İzmitli 1 yıl önce Şikayet Et
    küreselci olmayan herkes istifaya zorlanıyor benm yorumum once uluscu ve ayaklarina takilan baskanlari eliyorlar bazilarina da kendileri suikast vs planları var gözünüzu açın, dunya da siyasetle yönetilen devletler olmayacak kendileri planlari tek dugmeyle dinsiz inancsiz kimliksiz cinsiyetsiz sapkin herseye tamam diyen kolay topluluklar oluşturmak bunlar ironi değil gerçek sahip cikmazsak ALLAH muhafaza bizim baska vatanimiz yok uyanin kardesler neslimizi koruyalım
    Cevapla
  • yb61 1 yıl önce Şikayet Et
    yapısal disiplin, toplumsal reform... oldukça kırılgan, kaosa davetkar bir düzlemde ilerlemek akıl karı değil; felsefeyi, sosyolojiyi, bilimi, teknolojiyi vs harmanlayıp lehimize kullanmalı ve dünyaya bir çıkış bir yön sunmalıyız; topyekün reddetmek kolay fakat ölümcül; faydalıyı kullan zararlıyı ele, geliştir, dönüştür.
    Cevapla
  • 1071 1 yıl önce Şikayet Et
    Şeytanın başı ABD İsrail dünyada büyük oyun oynuyor uyanık olalım reise yakın olan samimi olan hangi ülke başkanı varsa istifa ettiriliyor
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan’la yakınlık kuran herkesi şstifaya zorluyorlar fark ettinizmi biz seninleyiz biiznillah Allah bize yeter reis
    Cevapla
  • Kadayıfçı Rıfkı 1 yıl önce Şikayet Et
    Gönderin gitsin kardeşim. Savaşmaktan ne anlar bu adam. Ekonomist. Başbakan yardımcısı yapın bunu. Saldırgan birini de yerine getirin. Putin italyayı dolma oyar gibi oyar yoksa. Adamlar nükleer fırlatacak, bu daha istatistiki trendine bakıp kırılma açısı hesaplayacak derken 10 milyon italyan meftah.
    Cevapla
  • Trtr 1 yıl önce Şikayet Et
    Putin diye diye abd yi koynuna soktunuz iyice siyaset iyi birşey doğru yönlendirilirse halbuki bize ne abd , ab nede rusya dost dibimizde abd var artık bu gerçeği görmezden mi geleceğiz
    Cevapla
  • Kafa adam 1 yıl önce Şikayet Et
    Askerler savaşacak o degil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kudüs şehidi Hasan Saklanan ile ilgili ilk bilgilere Haber7 ulaştı!
Pusu kurup öğretmenini bıçakladı! Dehşet anları kamerada...