ABD'den Türkiye'ye karşı çifte standart: Hindistan'a S-400 muafiyeti

ABD Temsilciler Meclisi, Hindistan'ın Rusya'dan satın aldığı S-400'lerin ardından uygulanması gereken CAATSA yaptırımlarına muafiyet getiren değişikliği onayladı. Kararı Senato ve Biden da onaylarsa; Hindistan'a yaptırım uygulanmayacak.

GİRİŞ 15.07.2022 12:15 GÜNCELLEME 15.07.2022 17:09
Bu Habere 253 Yorum Yapılmış

ABD Temsilciler Meclisi, Hindistan'ın Rusya'dan satın aldığı S-400'lerin ardından uygulanması gereken CAATSA yaptırımlarına yönelik muafiyet getiren tasarıya onay verdi.

Eğer tasarı Senato ve Başkan Joe Biden tarafından da onaylanırsa; Türkiye'ye uygulanan yaptırımlar Hindistan'a uygulanmayacak.

"ALINAN KARARDAN GURUR DUYUYORUM"

Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi Hintli Üyesi Ro Khanna, alınan karar sonrası Meclis'te yaptığı açıklamada; "Bu değişiklik son derece önemli. İki parti temelinde (Cumhuriyetçileri ve Demokratları kastederek) Meclis'ten geçtiğini görmekten gurur duyuyorum" dedi. Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası'ndaki (NDAA) söz konusu değişikliği de Hintli milletvekili Ro Khanna yapmıştı.

Bu kararın ABD tarafından; "bölgede Çin'e karşı Hindistan'ı yanında tutmak ve Pekin'in saldırganlığına karşı caydırıcılık oluşturmak" için aldığı yorumları yapıldı.

TÜRKİYE'YE KARŞI ÇİFTE STANDART

Amerika Birleşik Devletleri; Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri alması sonrası CAATSA yaptırımlarını devreye almıştı. Washington yönetimi bu yaptırımların yanı sıra; Türkiye'yi ortağı olduğu F-35 projesinden de çıkartmıştı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 253
  • Yavuz Can 1 yıl önce Şikayet Et
    Normal Çünkü ; ABD İngiltere Japonya ve Hindistan ; birlik oldular Olası Çin ile savaşmak için Ayrıca Hindistan Kendi bölgesinde Müslüman katliamı yapıyor. Şimdilik ABD için tehdit değil
    Cevapla
  • Ağrı 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'deki hortumcular olmasa ve tefeciler olmasa değil ABD hiç kimse yakımaz bizi bizdeki iman gücü yeter yeter ki teknoloji ağırlık verelim
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD bize açık açık kin besliyor keşke elimden gelseydi de Türkiye'deki üsleri kapatıp bütün ilişkilerimizi onlarla kesseydik ve rusyayla yola devam ederdik çok mu zor be arkadaş biraz kımıldayın be
    Cevapla
  • Zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Tabi tabi, Çünkü Hindistanı Yunanistan gibi bir komşusu ve HDPKK gibi bir baş belası yok. Ayrıca parayı bir Nato işgali de söz konusu değil. Niye karşı çıksınlar ki. Durup dururken Yunan adalarında 5 üs daha kuran Amerikanın hesaplarında bizim s400 ler yoktu. Daha durun siz biz s500 leri de satın alacağız o sizin yüzlerce milyon dolarlık f35 lerinizi kuş gibi avlayacağız. Bütün korkunuz bu.
    Cevapla
  • Ali aksoy 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk milletinin kıskançligi,yahu sana ne S 400 Hindistana onay verir,sana vermez,aglama yakinma gerekeni yap!Yunanda öyle,AB den veABD maddi yardim,askeri araç gereç bedava alir...türklere böyle avanta olmadigindan,kıskançliktan deliye dönerler...bir karakter meselesi,bunu bilmiyenin aptal olmasi gerekir.
    Cevapla
  • Armn 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğru karekter meselesi s400 için rest çektik.yunan avanta silah için yalak olmadık.bunu bilmeyenin aptal olmadı laxim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye ve Almanya'dan İsrail'e uyarı niteliğinde açıklama
Dünya ekonomik büyümesine katkı sağlayacak ülkeler açıklandı! Türkiye kaçıncı sırada?