Belçika Dışişleri Bakanı, hasta eşine bakmak için görevinden istifa etti

Belçika Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sophie Wilmes, beyin tümörü tedavisi gören eşine destek için istifa etti. Wilmes, Ekim 2019'dan Eylül 2020'ye kadar azınlık hükümetine başkanlık ederek Belçika'nın ilk kadın başbakanı olmuştu.

Belçika Dışişleri Bakanı, hasta eşine bakmak için görevinden istifa etti
Belçika Dışişleri Bakanı, hasta eşine bakmak için görevinden istifa etti
GİRİŞ 15.07.2022 14:06 GÜNCELLEME 16.07.2022 10:23
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İstifa eden Belçika Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sophie Wilmes'in eşi Christopher Stone'a, nisan ayında agresif bir beyin tümörü teşhisi kondu. Bunun üzerine geçici olarak görevinden ayrıldığını duyuran Sophie Wilmes, son kararını dün akşam kamuoyuna açıkladı.

Belçikalı Bakan, eşinin hastalanması nedeniyle görevine ara verdiBelçikalı Bakan, eşinin hastalanması nedeniyle görevine ara verdi

Wilmes, "Eşimin hastalığı, zorlu bir savaş gerektiriyor. Bu süreçte eşime ve çocuklarımıza destek olmak istiyorum ancak hükümetteki mevcut görevlerim bunu yapmama izin vermiyor" dedi ve tedavi sürecinde eşinin yanında bulunabilmek için istifa ettiğini açıkladı.

Sophie Wilmes ve eşi Christopher Stone

BAŞBAKAN: KARARI HAYRANLIKLA KARŞILADIM

Belçika Başbakanı Alexander De Croo, hükümetin temel dayanaklarından olan güçlü bir dışişleri bakanını kaybetmekten üzüntü duysa da Wilmes'in tercihini hayranlıkla karşıladığını söyledi.

De Croo, Twitter mesajında Wilmes'e, "Christopher ile verdiğiniz savaşta arkanızdayız" diye seslendi.

Liberal Reform Hareketi Partisi'nden Wilmes, seçimlere kadar milletvekilliğini sürdürecek.

BELÇİKA'NIN İLK KADIN BAŞBAKANI

Sophie Wilmes, 2015'ten beri Belçika siyasetinde etkili bir isim. Maliye Bakanlığı'nın ardından Ekim 2019'dan Eylül 2020'ye kadar azınlık hükümetine başkanlık eden Wilmes, Belçika'nın ilk kadın başbakanı olmuştu.

Wilmes, Ekim 2020'de kurulan koalisyon hükümetinde de Başbakan Yardımcılığı ile Dışişleri, Avrupa İşleri ve Dış Ticaret ile Federal Kültür Kurumları Bakanlığı görevlerine getirilmişti.

Wilmes ile Avustralyalı iş insanı eşi Christopher Stone'un 4 çocuğu bulunuyor.

Sophie Wilmes'ten boşalan dışişleri bakanlığı görevine, Cezayir asıllı bir aileden gelen 52 yaşındaki gazeteci Hadja Lahbib atandı.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 12
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok merak ediyorum burada güzelleme yapanların hangisi kendi eşi için aynı şeyi yapardı acaba
    Cevapla
  • hamit 1 yıl önce Şikayet Et
    güzel bir davranış ama bir kişi yapınca topluma maledip hepsine övgü dolu sözler sıralanmış yıllardır afrikayı sömürmeleri müslümanlara yapılanlar unutuldu ne mükemmel millet oldular hele emeklinin yorumu tam rezil müslümanlığın emir ve yasaklarına uyuyorlarmış hangi müslüman çocuğunun yanında anadan doğma soyunur?
    Cevapla
  • Düzce'den 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya pkk'ye verdikleri destek. Haklısın,onların merhameti sadece kendilerinden olana...
    Cevapla
  • Ercan 1 yıl önce Şikayet Et
    Aile milletin çekirdeği, aile bozulduğunda millet de bozulur. Vatan savunmasının özünde de aile onuru ve namusu vardır. O zaman bütün bir millet yekvücut olup bir aile gibi hareket eder çünkü. Siyaset tarihine geçecek çok güzel bir vefa ve sadakat örneği sergilemiş. Umarım makam için onurunu satanlar bundan ders alır.
    Cevapla
  • s.yildirim 1 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler.. vefa,sevgi örneği
    Cevapla
  • Çete 1 yıl önce Şikayet Et
    Çirkin fakat vefakar bir ablamız.Kocası ölürse hemen yenisini bulur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saraçhane'de 1 Mayıs provokasyonu: Kaldırım taşı atılan çok sayıda polis yaralandı
İsrailli bakan Orit Strock'tan hükümeti devirme tehdidi