Jeffrey'den 15 Temmuz açıklaması

Eski ABD Büyükelçisi James Jeffrey, 15 Temmuz darbe girişimini "FETÖ terör örgütünün demokrasiye ve bir NATO müttefikine saldırısı" olarak tanımladı. Jeffrey ayrıca FETÖ elebaşının Türkiye'ye iade edilmesi gerektiğini belirtti.

GİRİŞ 16.07.2022 00:03 GÜNCELLEME 16.07.2022 13:07
Bu Habere 121 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin Washington Büyükelçiliğinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen törene, ABD’de yaşayan çok sayıda Türk vatandaşının yanı sıra ABD Dışişleri, Savunma Bakanlığı yetkilileri, kanaat önderleri, eski Amerikalı diplomatlar ve çok sayıda yabancı misyon mensubu katıldı.

15 Temmuz şehitlerinin anıldığı törene bazı ABD Kongre üyeleri video mesaj göndererek Türkiye'nin yanında olduklarını ifade etti.

Törende konuşan eski ABD Büyükelçisi ve eski DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi James Jeffrey, 15 Temmuz darbe girişimini “FETÖ'nün demokrasiye ve bir NATO müttefikimize saldırısıdır nokta.” diye tanımladı.

'FETÖ ELEBAŞI TÜRKİYE'YE İADE EDİLMELİ'

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ABD’de olmasının ABD'nin darbede bir menfaatinin olduğu anlamına gelmediğini savunan Jeffrey, FETÖ ele elebaşının Türkiye’ye iade edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Jeffrey, ABD yönetimi ve siyasilerinin darbe girişimini tanımlama biçimini eleştirdi ve Washington’un menfur girişime geç tepki vermesinin anlayışla karşılanacak tarafı olmadığını söyledi.

ABD'li diplomat Türkiye'nin Ukrayna savaşındaki rolünü de takdir ederek, "İttifak içinde hiçbir ülke Ukrayna'ya gerek silah verme, gerek diplomasi ve gerekse başka eylemleri ile Türkiye kadar etkili olamadı.” diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN ÜSTLENDİĞİ ROLE VURGU

Törende konuşma yapan ABD Müslüman Organizasyonları Konseyi (USMCO) Genel Sekreteri Usame Cemal, 15 Temmuz'da Türkiye'nin demokrasi ve bağımsızlığına saldırı düzenlendiğini ve bunun Türk halkının sokaklara dökülmesi ile engellendiğini kaydetti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 121
  • Abd olarak 1 yıl önce Şikayet Et
    Az çakal değiliz
    Cevapla
  • Cahit 1 yıl önce Şikayet Et
    Katil terörist Amerika, sende ajanında lazım değilsiniz. Bizim coğrafyadan o kanlı pis ellerinizi çekin.
    Cevapla
  • SAMSUNLU YÜCEL 1 yıl önce Şikayet Et
    Ayıdan post kafirden dost olmaz.VARDIR BİR ÇIKARLARI Kİ BÖYLE KONUŞUYORLAR.
    Cevapla
  • Gönlü Zengin 1 yıl önce Şikayet Et
    iyi polis kötü polis.
    Cevapla
  • Emre Karadavut 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaten öldü ölecek fetö denilen iblis muhtemelen leşi ABD topraklarını kirletmesin diye gönderecekler Şimdi buna inanan gerzekler mezarına tapınmaya devam ederler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta'dan önemli açıklamalar...
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü