Yunanistan'da Meis Adası krizi

Meis Adası'ndaki havalimanının, kontrol kulesindeki meydan uçuş bilgi hizmeti (AFIS) veren tek görevlinin hastalanması sonucu bir süreliğine kapatıldığı bildirildi.

Yunanistan'da Meis Adası krizi
Yunanistan'da Meis Adası krizi
GİRİŞ 18.07.2022 14:58 GÜNCELLEME 18.07.2022 14:58
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Yunanistan'daki Panhelenik Sivil Havacılık Telekomünikasyoncular Hizmetleri Birliğinin (FISO) yaptığı açıklamada, ülkenin uç bölgelerindeki havalimanlarında yaşanan personel sıkıntısına dikkat çekilerek, bu eksiklik nedeniyle mevcut personelden bir kısmının izinsiz çalışmak zorunda kaldığı kaydedildi.

Açıklamada, "16 Temmuz 2022 yerel saatle 19.35 itibarıyla Meis Havalimanı, kontrol kulesindeki meydan uçuş bilgi hizmeti veren tek görevlinin hastalanması sonucu kapandı" ifadesi yer aldı.

ANA MUHALEFETTEN TEPKİ

Ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifakın (SYRIZA) altyapı ve ulaştırma politikalarından sorumlu ismi Nikos Papas ise Meis Havalimanı'nın kapanması nedeniyle hükümeti eleştirdiği açıklamasında şunları kaydetti:

"Ulusal konularda hassas bir dönemde. Turizm sezonunun zirvesinde. Ulusal egemenlik için kritik bir bölgede. Meis Havalimanı, Uçuş Bilgi Hizmetlerindeki tek telekomünikasyon personelinin hastalanması sonucu kapandı. Ulaşıma ihtiyacı olan yolcular, (ada) sakinleri, iş insanları ve hastalar 'havada' kaldı."

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 5
  • Taci 1 yıl önce Şikayet Et
    Ege haritasına baktığımda sinirlerim zıplıyor arkadaş.
    Cevapla
  • akıncı 1 yıl önce Şikayet Et
    o haritada sarı sınır çizgisi nedir hatayı düzeltin ekmeğe yağ çalmayın..
    Cevapla
  • Olcayto 1 yıl önce Şikayet Et
    Alırız inşallah merak etme. Onlar nasıl İstanbul diyorsa biz de deriz. Aslı yok yaylasında arazi çok hem de bedava
    Cevapla
  • MİUS Kızıl Elma 1 yıl önce Şikayet Et
    Orası Türkiye'ye ait. Kıbrıs-Adalar Denizi ve Batı Trakya'nın tamamı Türkiye'ye ait.
    Cevapla
  • Blackeagle75 1 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekler acıdır ama meis ve batı Trakya yunanlilarin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Husilerden tüm dünyaya Gazze duyurusu! 'Yeni bir adım' deyip resmen ilan ettiler
İsviçre'de küstah saldırı! Selçuk Bayraktar'dan terör yandaşlarını çıldırtacak yanıt