İngiltere'deki aşırı sıcaklık sonrası Google ve Oracle sunucuları hata vermeye başladı

Salı günü sıcaklıkların 40 dereceyi aştığı İngiltere'de ilginç bir olay yaşandı. İngiltere aşırı sıcaklığa alışkın olmayınca Google ve Oracle sıcaklığa hazırlıksız yakalandı. İki dev şirketin sunucuları ısınmadan dolayı hata verdi.

İngiltere'deki aşırı sıcaklık sonrası Google ve Oracle sunucuları hata vermeye başladı
İngiltere'deki aşırı sıcaklık sonrası Google ve Oracle sunucuları hata vermeye başladı
GİRİŞ 20.07.2022 12:52 GÜNCELLEME 20.07.2022 14:03
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İngiltere'de Google ve Oracle tarafından barındırılan bulut hizmetleri ve sunucular, İngiltere'de rekor kıran bir sıcaklıkların ardından soğutma sorunları nedeniyle çevrim dışı duruma geldi.

Doğu İngiltere'de sıcaklıklar Salı günü 41 dereceye ulaştı. Bu sıcaklık İngiltere'de şimdiye kadar kaydedilen en yüksek sıcaklık oldu. Ülkenin aşırı sıcaklığı hazırlıksız yakalanması üzerine ülkede bulunan birçok veri merkezi ısıyı kaldıramadı. Bu nedenle Google tarafından uzun vadeli hasarlardan kaçınmak için bazı makineler kapatıldı. Veri merkezi olarak İngiltere'yi seçen bazı şanssız kurumların web sitelerine ve uygulamalarına erişim sağlanamadı.

Oracle'nin veri merkezi ise İngiltere'nin güneyinde bulunuyordu. Aşırı sıcaklıklarından ardından ağ oluşturma, depolama ve bilgi işlem dahil olmak üzere birden çok bulut tabanlı Oracle hizmetine erişim sağlanamadı. Team Oracle tarafından yapılan bir durum güncellemesine göre, soğutma sistemlerinin yetersiz kalması üzerine teknisyenler donanımın yanmasını önlemek için ekipmanları kapatmak zorunda kaldı.

Oracle tarafından Salı günü yapılan açıklamada "Bölgedeki mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıkların bir sonucu olarak, Güney Londra Veri Merkezi'ndeki bir soğutma altyapısında bir sorun yaşandı. Sonuç olarak, bazı müşteriler bölgede barındırılan Oracle Bulut Altyapısı kaynaklarına erişemeyebilir veya bunları kullanamayabilir. İlgili servis ekipleri devreye girdi ve etkilenen altyapıyı sağlıklı bir duruma geri döndürmek için çalışıyor, ancak önlem olarak, ek donanım arızalarını önlemek için güvenli bir şekilde kapatılabilecek hizmet altyapısını belirleme sürecindeyiz " denildi.

BİNLERCE KİŞİ GOOGLE CLOUD SERVİSLERİNE ERİŞEMEDİ

Oracle, sıcaklıkla ilgili kesintileri bildiren tek teknoloji ​​devi değil. Google Cloud, Londra tesislerinden biri olan europe-west2-a'da bulunan sistemlerden hizmet verin bazı ürünlerinin sıcaklık nedeniyle "yüksek hata oranları, artan gecikme süreleri veya hizmet kullanılamaması" nedeniyle bazı makinelerini kapattı.

Kesintiden birçok hosting firması olumsuz etkilendi. Dünya geneli birçok web sitesi saatlerce çevrim dışı kaldı.

Google tarafından yapılan açıklamada "Binalarımızdan birinde soğutmayla ilgili bir arıza meydana geldi. Bu, o bölgede kısmi bir kapasite arızasına neden olarak makinelerin kapatılmasına ve küçük bir müşteri grubumuz için erişim kaybına yol açtı. Soğutma sistemlerini tekrar kullanılabilir hale getirmek için çok çalışıyoruz. Makinelerin zarar görmesini ve uzun süreli bir kesintiyi önlemek için, bölgenin bir kısmını kapattık" denildi.

AŞIRI SICAKLIKLAR NEDENİYLE LONDRA'DA UÇAK PİSTİ ERİDİ

İngiltere'nin altyapısı ülkedeki normal şartlar gereği aşırı sıcaklara dayanabilecek düzeyde değiller. Öyle ki aşırı sıcaklar nedeniyle Google ve Oracle’ın yanı sıra Londra Luton Havalimanı’nın pistinde erime, bazı demiryollarındaysa esneme ve kırılma olayları gerçekleşti.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 2
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    iki gun sicak olmus hepsi panik yapiyor bizim gibi olsa hepsi bitecek demek
    Cevapla
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    Kilif hazir 40 derece sicaklik sanki sokakta kurulu sunucular. Bu 3.ulke. kesinti de enaz 16 saat surecek... amaci cozulmeli... ve isin komigi pist eridi. Biz cocukken asfaltta yumurta pisirilirdi adana 48 i gecerdi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?