Anastaiadis Türkiye'yi işgalcilikle itham etti

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin lideri Nikos Anastasiadis, Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıldönümünde; Kıbrıs'ta Türklere yönelik zulme son vermek için başlatılan harekattan söz ederken Türkiye'yi işgalcilikle suçladı.

GİRİŞ 20.07.2022 13:47 GÜNCELLEME 20.07.2022 14:01
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 48 yıl önce Rumların zulmüne karşılık Kıbrıs Barış Harekatı'nı gerçekleştirdi. Ada'da barış ve huzuru tesis etmek amacıyla gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı, KKTC'nin bağımsızlığının kutlandığı gün oldu.

Rum tarafının yaptığı işkenceler ve katliamlar akıllarda hala tazeyken; Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs'ın kurtarılmasının yıldönümünde tepki çeken bir paylaşıma imza attı.

Türkiye'yi işgalcilikle suçlayan Anastasiadis şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin Kıbrıs'ı işgalinden 48 yıl sonra bugün hala çalan sirenin keskin sesi, bize ağır sorumluluğu bir kez daha hatırlattı. Bu hüzünlü yıl dönümü, adamızın bölündüğü, vatandaşlarımızın evrensel haklardan mahrum bırakıldığı son yıl olsun."

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 24
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    firsat buldun mu bir tane koymayacaksin cocuk kadin ne var ise idam edeceksin tarih boyu bak osmanli olsun peygamber zamani olsun hepsini idam etseler bu sorun olmaz idi yada osmanli zamani kendi kendileri idam etmez rus kari almak yerine ne kadar seytan var ise idam etse idi bu sorun olmaz idi
    Cevapla
  • Denizci 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan ananas yakinda avrupa yok olacak calacaksiniz bizim kapiyi biz ozaman sana soracaz sen urumeye devam et
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Katil suratlı . Kıbrıs harekatı olmasaydı, Kıbrısta kaç Türk sağ kalırdı acaba?
    Cevapla
  • odp 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz artık Kıbrıs'ın sorumlusu değilsiniz. EOKA'cı teröristlerle bir olup Türkleri öldürmeye başladığınız 21 Aralık 1963'te o sorumluluğunuz bitti. Siz artık bir hiçsiniz ve Türk Ordusu izin verdiği sürece o adadasınız
    Cevapla
  • hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    demokrosiden yana oldukca bunlar kuduruyor demokrosiden vazmı geçsek ne etsek acaba.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi
Başkanlık koltuğunu oturan Nisa'dan 'başıboş köpekleri toplayın' talimatı