Guterres'ten dikkat çeken Erdoğan sözleri! Tarihi törene damga vurdu!

Dünyayı sarsan kriz Türkiye'nin girişimiyle son buldu. Tahıl ürünlerinin Ukrayna limanlarından sevkiyatına ilişkin belge İstanbul'da imzalandı. BM Genel Sekreteri Guterres'in Başkan Erdoğan'la ilgili sözleri tarihi törene damga vurdu.

GİRİŞ 22.07.2022 18:02 GÜNCELLEME 23.07.2022 10:17
Bu Habere 239 Yorum Yapılmış

Tahıl ürünlerinin Ukrayna limanlarından sevkiyatına ilişkin belge Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın himayelerinde imzalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile BM Genel Sekreteri Guterres'in konuşma yaptığı törene Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, NATO Parlamenter Asamblesi Türk Delegasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak ve ilgili ülkelerin temsilcileri katıldı.



İmza töreni öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Guterres, ortak basın açıklaması yaptı.

'ERDOĞAN'IN SAYESİNDE OLDU'

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres yaptığı konuşmada, "Bunun gerçekleşmesini sağlayan herkese çok teşekkür ederim. Bu sürecin her aşamasında Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ısrarlı yaklaşımı sayesinde oldu. Herkesin faydasına olacak bu girişimin yolunu açtınız. İnsanlığın faydası herkes için önemli." dedi.

'BİR UMUT IŞIĞI VAR'

Guterres, Tahıl Sevkiyatı Anlaşması'nın imzalanmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Bugün Karadeniz'de rahatlama işareti ve dünyanın her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğu bir umut ışığı var." ifadelerini kullandı.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Andrii Sybiha açıklamasında "İstanbul, Türkiye. Ukrayna limanlarının engelini kaldırma girişimi onaylandı! Bu, tahıl ihracatı için insani bir koridor oluşturulmasına olanak sağlayacaktır. Küresel gıda krizinden kaçınmak için önemli bir adım. 'Tahıl meselesinin' çözümünde BM ve Türkiye'nin aktif pozisyonunu takdir edin" ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop sosyal medya hesabında, Türkiye, Rusya, Ukrayna ve BM arasında imzalanan Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi'ni değerlendirdi.

Anlaşmanın hayırlı olmasını dileyen Şentop, "Tarihi bir adım. Sadece Türkiye'nin başarabileceği bir işti" mesajını paylaştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 239
  • tunctunc 1 yıl önce Şikayet Et
    Batsakda batmasakda Erdogan ile birlikdeyiz´cünki tek ama tek bir alternatifi YOK.birini al digerine vur..Bir tane rasyonel parlak akilli fikri olan tek bir siyasetci YOK.Hep Erdogan dü$manligi..Hele chp liler Atatürkün partisiyiz diyorlar ama kimse "NE MUTLU TÜRKÜM"diyemiyor,! Neden cünki soylari bozuk Trk degiller..ben TÜRKM demek mide i$i yürek i$idir..Babayigit olmak kolay degil.NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE..
    Cevapla
  • Evet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bmden umut olmaz
    Cevapla
  • israfil gözùtok 1 yıl önce Şikayet Et
    sayın cumhurbaşkanım Türkiyem şahlanıyor saygilami sunuyorum
    Cevapla
  • Glr 1 yıl önce Şikayet Et
    sayın Reisle durmak yok yola devammmm
    Cevapla
  • Ufuk 1 yıl önce Şikayet Et
    Eger muhalefet iktidarda olsaydı şuan rusyayla savasta olmamız ihtimali çok yuksek olurdu.osmanlıyı parçalamak için devleti birinci dünya savaşına soktular alçaklar.şimdide rusyayla savaştırmak istiyorlar ve yine ulkemizi israil yahudi hesabına parçalamak istiyorlar.görmeyen ama kardeslerimiz bunu anladıda bakan gören amalar farkında değil.düşmanın değırmenine su tasıyan ahmaklar çok mu çok.rabbim bu ahmaklardan ülkemizi korusun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmene şiddet açıklaması
Filistin'in BM üyeliği onaylandı