Irak’ın devrik lideri Saddam’ın Babil’deki sarayı müze olacak

Irak’ın 2003 yılında devrilen lideri Saddam Hüseyin tarafından Babil’de yaptırılan ve atıl halde bulunan sarayın müzeye dönüştürüleceği açıklandı.

Irak’ın devrik lideri Saddam’ın Babil’deki sarayı müze olacak
Irak’ın devrik lideri Saddam’ın Babil’deki sarayı müze olacak
GİRİŞ 21.07.2022 21:31 GÜNCELLEME 21.07.2022 21:31
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Irak Kültür, Turizm ve Eski Eserler Bakanlığı, Irak’ın 2003 yılında devrilen lideri Saddam Hüseyin tarafından Babil’de yaptırılan ve atıl halde bulunan sarayın müzeye dönüştürüleceğini açıkladı. Irak Kültür, Turizm ve Eski Eserler Bakanı Hasan Nazım’ın verdiği talimat doğrultusunda başkent Bağdat’ın güneyinde yer alan tarihi Babil kentindeki Saddam’ın Sarayı ya da diğer adıyla Babil Sarayı’nın kentin tarihsel yapısına uygun bir müzeye dönüştürüleceği bildirildi.

Bakanlığa bağlı Konferans Sarayı Müdürü Sabah el-Hesnavi Irak basınına yaptığı açıklamada, Babil Valisi Ali Vaad Allavi ile bir araya gelen bakanlık heyeti söz konusu sarayın müzeye dönüştürülmesini görüştüklerini aktardı. Sarayın uzun yıllardır maruz kaldığı ihmal sonucu hasar gördüğünü belirten el-Hesnavi, Saddam’ın Sarayı’nın eski tarihi eserlerin sergileneceği müzeye dönüştürülmesi için restorasyon yapılması konusunda Bakanlık ile Valilik arasında anlaşma sağlandığını söyledi.

Saray, 90’lı yıllarda 4 yılda Fırat Nehri yakınlarında 4 bin yıllık tarihe sahip antik Babil kentinin göbeğinde yapay bir tepe üzerinde inşa edildi ve ABD’nin Irak’ı işgali ile ABD güçleri, 2003’ten 2011 yılına kadar sarayı karargah olarak kullandı.

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • frdun 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam resmen ülkesini savunmak için dünyaya kafa tuttu ama Irak'ın içindeki bazı satılmışlar yalan haberlerle kamuoyunu yanılttı ve ülkeyi bush'a ve ABD'ye teslim etti..
    Cevapla
  • Coşkun 1 yıl önce Şikayet Et
    O müzede abd nin Iraklıya yaptığı zulümleri gelecek nesillere anlatın...ki abd zulmünü unutup abd hayranı olmasınlar.
    Cevapla
  • 1453 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar doğar ölsün diye saraylar yapar harabe olsun diye kime kalmış kavanoz dipli dünya ki sana kalsın o parayla fakir doyursan cennette daha mükemmel sarayın olurdu lakin nasibin yokmuş
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakanlık resmen açıkladı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de başıboş köpeklerin korkunç sayısı
ABD Deniz Kuvvetleri yetkilisi: İsrail ordusu kendi İHA'larını vuruyor