ABD'den Türkiye'ye teşekkür, Rusya'ya uyarı

ABD, Türkiye'nin ev sahipliğinde imzalanacak olan Ukrayna'nın Tahıl Sevkiyatı Anlaşması'nı memnuniyetle karşıladıklarını, BM ve Türkiye'nin çabalarını takdir ettiklerini açıkladı. Ayrıca ABD'den Rusya'ya uyarı geldi.

GİRİŞ 21.07.2022 23:10 GÜNCELLEME 22.07.2022 09:33
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin ev sahipliğinde İstanbul'da Ukrayna ile Rusya arasında imzalanacak olan Ukrayna'nın Tahıl Sevkiyatı Anlaşması'nı memnuniyetle karşıladıklarını, Birleşmiş Milletler (BM) ve Türkiye'nin bu konudaki çabalarını takdir ettiklerini açıkladı.



'ÇALIŞMALARI ALKIŞLIYORUZ'

Günlük basın toplantısında sorulara yanıt veren Dışişleri Sözcüsü Ned Price, Ukrayna, Rusya tarafları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Anonio Guterres'in katılımıyla İstanbul'da yapılacak Tahıl Sevkiyatı Anlaşması imza törenine ilişkin "Bu anlaşmayı memnuniyetle karşılarız. BM Genel Sekreteri'nin sıkı çalışmasını takdir ediyoruz. Türk müttefiklerimizin orada ortaya koyduğu gayretli çalışmaları alkışlıyoruz." dedi.

Price, bunun sadece ABD için değil G-20 ülkelerinin de desteklediği bir anlaşma olduğunu belirtti.

Rusya'yı "gıda ürünlerini silah olarak kullanmakla" suçlayan Price, anlaşmanın uygulanmaya başlamasını dört gözle bekleyeceklerini ancak Rusya'nın da tahıla blokaj uygulamasından sorumlu tutulması gerektiğini kaydetti.

Sözcü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Görüşmelerde BM Genel Sekreteri'ni destekledik, Türk müttefiklerimizi destekledik diyebilirim. Elbette Ukraynalı ortaklarımızı da bu konudaki çabalarında destekledik. BM tarafından çeşitli aşamalar konusunda bilgilendirildik. Uzmanlarımız notları karşılaştırdı ve notları paylaştı. Aynı şey Türk müttefiklerimiz, Ukraynalı ortaklarımız için de geçerli. Yine, zaten bu noktada olmamalıydık. Bu, Rusya Federasyonu'nun gıdayı silahlandırmak için kasıtlı bir kararıydı. Son bir saat içinde duyduklarımız sevindirici bir gelişme. Ancak asıl önemli olan bu anlaşmanın uygulanmasıdır. Tabii ki ortaklarımızla Rusya'yı bunun uygulanmasından sorumlu tutmak için çalışmaya devam edeceğiz."

 

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 92
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Hey amerika,,senin konuştukların değil, ALLAHIN CC dilediği olur.
    Cevapla
  • Pars 1 yıl önce Şikayet Et
    Nankör avrupaya iyilik yaramaz,Ey Putin anlaşmaya onay verme
    Cevapla
  • Aydin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu abd'nin teşekürünü bile kabul etmyin. Altında muhakak bi hinlik vardır. Dost olayalim çıkarımız varsa düşmanda olmayalım.
    Cevapla
  • Mum yak Kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşıldı Ned Price, . Anlaşıldı USA nın dış işlerinin boş söz cülerinden biri Ned, anlaşıldı. USA Teröristler ile ortak ve desteğe devam. US/PKK /FETÖ/SDG/ USA/YPG/US/DEAŞ /Pentagon/CIA/YPJ terörist organition in world.
    Cevapla
  • Yalnız 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulen hainler Türkiye ye teşekkür edersiniz sonrada esatla yetiştirdiği bütün teröristler birleştirin Türkiye ye saldırın dersiniz çakal bunlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Jakuzi yalanı çürüdü: Fonlu medyanın 'Sancaktepe' yayınına Nevşin Mengü bile inanmadı
Türkiye Gazze'ye en çok yardım yapan ülke unvanını bırakmadı