"İskeçe" denmesine Yunan ırkçılardan tepki geldi, film kaldırıldı

Yunanistan’da İskeçe Belediyesi, kentteki festival için 3 dilde tanıtım filmi hazırladı. Kentin Yunanca isminin yanında Türkçe 'İskeçe' ifadesine de yer verilmesi Yunanistan'daki ırkçı kesimleri rahatsız etti.

"İskeçe" denmesine Yunan ırkçılardan tepki geldi, film kaldırıldı
"İskeçe" denmesine Yunan ırkçılardan tepki geldi, film kaldırıldı
GİRİŞ 22.07.2022 03:05 GÜNCELLEME 22.07.2022 03:05
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Batı Trakya’da Türklere yönelik ırkçılık bir kez daha gözler önüne serildi.

İskeçe Belediyesi, her yıl binlerce kişinin katıldığı ‘Eski Şehir Festivali’ için tanıtım filmi hazırladı. Film, Yunanca, Bulgarca ve Türkçe yayınlandı.

Ancak, Türkçe hazırlanan tanıtım filmi Yunan ırkçıları rahatsız etti. Sebebi ise Türkçe film ve broşürde kentin Yunanca ismi olan Ksanthi'nin yanı sıra Türkçe adı ‘İskeçe’ye de yer verilmesi.

Tepkilerin ardından Türkçe tanıtım filmi yayından kaldırıldı.

İskeçe Belediye Başkanı Manolis Çepelis özür diledi, İskeçe Kültür Merkezi Başkanı İlias Askaridis de istifa etmek zorunda kaldı.

Askaridis, Türkiye’deki turizm pazarına da hitap eden ancak hedefine ulaşamayan tanıtım filminin sorumluluğunu üstlendiğini ifade etti.

Osmanlı Tarihçisi Yorgos Bacakidis ise ırkçı yaklaşımlara tepki gösterdi ve İskeçe’de yaşayanların yarısının Türk azınlık olduğunu hatırlattı:

"Yıllardır burada yaşayan biri olarak iki farklı din ve ırka ait halkların her zaman uyum içinde, barış ve kardeşlik ilkeleriyle yaşaması için savaş verdim. Bizim için Ksanthi veya İskeçe olması önemli değil, önemli olan bu bölgenin kalkınabilmesi. Atalarından o şekilde öğrenmişler. Tabii ki İskeçe diyecekler."

Bacadikis, Irkçılık yüzünden İskeçe’nin turizm konusunda gelişemediğine dikkati çekti.

KAYNAK: TRTHABER
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde hala yabancı sözlüklerle tabelalarını süsleme merakı olanlar var. Kültürel erozyona uğramış zihinlerden bahsediyorum.
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynı şey bize olunca çok kasılıyoruz. Şimdi bazı vatandaşlar Türkiye'de Konstantinapol diye belgesel yapsa kimsenin hoşuna gitmez. Aşağı yukarı aynı şey. Oraları tekrar alana kadar böyle takılacaklar. Fazla kurcalamayacaklar.
    Cevapla
  • Uygurlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Merak etmeyin yakında orası resmi olarak İSKEÇE olacak.
    Cevapla
  • 1453 1 yıl önce Şikayet Et
    Korkakistan
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor