İngiliz İstihbaratı: Rusya S-300 ve S-400'ün füzelerini kullanmaya başladı

İngiliz İstihbaratı, kara saldırısı füzeleri azalan Rusya'nın bu saldırılar için S-300 ve S-400 hava savunma sistemlerini kullanmaya yöneldiğini iddia etti.

GİRİŞ 22.07.2022 16:29 GÜNCELLEME 23.07.2022 10:19
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgal devam ederken, İngiliz İstihbaratı'nı savaşta yaşananlarla ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Yayımlanan istihbarat raporunda; Rusya'nın karadan karaya kullandığı füzelerin azaldığı ve Rus ordusunun kara hedeflerini vurmak için S-300 ve S-400 kullanmaya başladığı belirtildi.

İstihbarat raporunda, "Bu silahlar (S-400 ve S-300), uçakları yok etmek için tasarlanmış nispeten küçük savaş başlıklarına sahiptir. Açık ve hafif binalardaki birliklere karşı önemli bir tehdit oluşturabilirler ancak sertleştirilmiş yapılara nüfuz etmeleri pek olası değildir. Bu silahların amaçlanan hedeflerini kaçırma ve sivil kayıplara neden olma olasılığı yüksektir, çünkü füzeler bu rol için optimize edilmemiştir" denildi.

RAPORDA YER ALAN DİĞER AYRINTILAR

İngiltere Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan istihbarat raporunda, Donbass'ta Ukrayna kuvvetlerinin, Vuhlehirsk elektrik santraline Rusların saldırma girişimlerini püskürtmeye devam ettiği belirtilerek, "Rus topçusu, Kramatorsk ve Siversk şehirlerinin çevresindeki bölgelere odaklanmaya devam ediyor" denildi.

Raporda, Ukrayna'nın Mykolaiv Bölgesi Valisi Vitaly Kim'in dün, Rus kuvvetlerinin altyapı, enerji tesisleri ve depolama alanlarını vurmak için 7 hava savunma füzesi kullandığını söylediği hatırlatıldı. Rusya'nın, özel kara saldırı füzelerinin kritik düzeyde eksikliği nedeniyle, ikincil bir kara saldırısı yolu olarak hava savunma füzelerinin kullanımını artırdığı bildirildi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 46
  • Arda 1 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere ve ABD sürekli Rusya'yı laflariyla hareketleriyle tahrik ediyor.yoksa koca Rusya ne çabuk bitmiş füzesi..adamki dünyaya kafa tutuyo.bu ABD ve İngiltere tam bir terörist bir ulke
    Cevapla
  • Ottomans1453 1 yıl önce Şikayet Et
    Mükemmel bir algı yapmaya çalışıyorlar Ruslar sahsimca mühimmat sıkıntısı çekeceklerini zannetmiyorum çünkü ellerinde ağır sanayi diye bir kuruluşlari var İngilizler sadece algı yapmaya calisiyorlar
    Cevapla
  • Öncel 1 yıl önce Şikayet Et
    Soba boruları
    Cevapla
  • Demir 1 yıl önce Şikayet Et
    Saçma adamlarin en buyuk harcamasi savunma füze bitermi hic standart ingiliz iste biliyomus gibi yapip boş konuşma
    Cevapla
  • Asım 1 yıl önce Şikayet Et
    Nasılsa çok var, Salla gitsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi