İsveç'ten açıklama: Erdoğan'a teşekkür ederiz

İsveç ve Letonya, İstanbul'da Ukrayna ile Rusya arasında imzalanan tahıl koridoru anlaşmasından memnuniyet duyduklarını bildirdi.

İsveç'ten açıklama: Erdoğan'a teşekkür ederiz
İsveç'ten açıklama: Erdoğan'a teşekkür ederiz
GİRİŞ 22.07.2022 22:36 GÜNCELLEME 22.07.2022 22:36
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, ülkesinin, Rusya nedeniyle Ukrayna'da aylardır mahsur kalan tahılın ihracatına ilişkin anlaşmayı memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Linde, "Küresel gıda krizini hafifletme çabalarınız için Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederiz." ifadesini kullandı.

Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda anlaşmadan duyduğu memnuniyeti vurguladı.

Tahıl ihracatı konusundaki anlaşmayı görmenin güzel olduğunu belirten Rinkevics, "BM ve Türkiye'nin anlaşmayı kolaylaştırma çabalarını takdir ediyorum. Bu anlaşmanın özellikle Rusya tarafından tam olarak uygulanacağını umuyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, bugün İstanbul'da Türkiye, Rusya, Ukrayna ve BM arasında "Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi" imzalanmıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 25
  • hayati 1 yıl önce Şikayet Et
    bu kadın nasıl hizaya geldi be :) :) helal olsun
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemiz sadece medeniyetler köprüsü olmayıp , Bu zengin medeniyet birikiminin getirdiği , hoşgörü , barış , insaniyet gibi değerlerin hayat bulduğu , nice şehitlerin asil kanlarıyla yoğrulan Anadolu topraklarıdır . Bizde komşu aç iken tok yatmak diye bir anlayış yoktur .
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Gavur hiç bir zaman dost olmaz
    Cevapla
  • Halo Dayı 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis olmayaydı gerçek açlığı o zaman görecektiniz ama size iyilik yaramaz..
    Cevapla
  • Ekrem 1 yıl önce Şikayet Et
    Bravo
    Cevapla
  • Yalçın 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizi iki yüzlü zibidiler sizi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler