AB Parlamentosu üyesi Erdoğan'ı övdü Macron'u ağır eleştirdi!

Avrupa Parlamentosu Fransız Üyesi Gilles Lebreton, Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı Tahıl Sevkiyatı Anlaşması sonrası Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a sert tepki gösterdi.

GİRİŞ 23.07.2022 01:23 GÜNCELLEME 23.07.2022 14:02
Bu Habere 170 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Gutteres ve Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun katılımıyla tahıl koridoru için tarihi imza İstanbul'da atıldı.

Karadeniz üzerinden dünya pazarlarına tahıl ve diğer gıda ürünlerinin taşınmasına ilişkin anlaşma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Sekreteri António Guterres ve Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu katılımıyla Dolmabahçe Ofisi'nde imzalandı.

MACRON'A SERT TEPKİ!

Yapılan anlaşmada Türkiye'nin etkisine dikkat çeken Gilles Lebreton, "Ukrayna tahıllarının ihracatına ilişkin anlaşma, Afrika'daki kıtlıkların önlenmesini mümkün kılacaktır. BM ile müzakere eden ne yazık ki Macron değil Erdoğan'dı. Türkiye Fransa'dan daha güçlü!" ifadelerini kullandı.

FRANSA: MEMNUYETLE KARŞILADIK

Fransa yönetimi, Rusya, Ukrayna ve Türkiye arasında imzalanan tahıl koridoru anlaşmasını memnuniyetle karşıladığını duyurdu.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Fransa'nın, Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden ihracatını güvence altına almayı amaçlayan ve Birleşmiş Milletler himayesinde imzalanan anlaşmayı takdir ettiği belirtildi.

Açıklamada, "Fransa, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı saldırganlığının yol açtığı küresel gıda güvensizliğinin azaltılması için söz konusu anlaşmaların uygulanmasını yakından takip edecektir" ifadesine yer verildi.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 170
  • Kutahyali 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu güzellikleri birde keşke muhalefet bilse gerçi çok iyi biliyorlarda görmezden geliyorlar
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bay Gilles, Macrondan ümidini kesmiş. AB parlamontosundan AK Partiye göz mü kırpıyor?
    Cevapla
  • Rıfkı baba 1 yıl önce Şikayet Et
    Taşıma kargo bizden olsun, yoksa vergi alalım, 10 gemiden 1 tanesi bize boşaltsın buğdayı
    Cevapla
  • RİFAT 1 yıl önce Şikayet Et
    Tabiki sizden güçlüyüz ey fransa, sömürgeleriniz olmasa, hiçsiniz, rusyada arada bir aç, arada bir soğukta bırakacak, terbiye edecek tabiki hepsi elinde, abd awrupa işi gücü bırakıp Türkiye ye düşmanlık ederse, Akdeniz de Suriye'de, olacağı bu, yesinler birbirini
    Cevapla
  • M.Ali Şahin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bay kemal ve şurekasi şimdilik ortada yoklar birkaç gün sonra piyasaya çıkarlar biz dedik onu dedik bunu dedik şöyle dedik böyle dedik dedik te dedik diye horoz gibi gezerler zaten Reisimizin güzel bir tespiti var onlar konuşur biz yaparız diye.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Deprem uzmanlarından Hakkari uyarısı: Aktif fay tespit edildi
Ermeni vahşetinde yeni delil! Haritalar ortaya çıktı...