Gökyüzü pembeye döndü: Kıyamet sandılar, kenevir çıktı

Avustralya'da gökyüzü, gizemli bir şekilde pembeye döndü. Söz konusu durum, halk arasında "kıyamet" endişesine neden oldu. Gökyüzündeki devasa pembe bulutun, gizli bir tıbbi kenevir fabrikasındaki lambalardan kaynaklandığı açıklandı.

Gökyüzü pembeye döndü: Kıyamet sandılar, kenevir çıktı
Gökyüzü pembeye döndü: Kıyamet sandılar, kenevir çıktı
GİRİŞ 23.07.2022 16:14 GÜNCELLEME 23.07.2022 16:18
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Avustralya'nın kuzeybatısındaki Mildura'da, geçen salı günü gökyüzünü pembe bir bulut kapladı.

BBC'ye konuşan kent sakinlerinden Tammy Szumowski, "Öncelikle kıyametin geldiğini düşündüm. Soğukkanlılığımı koruyarak çocuklarıma endişelenecek bir şey olmadığımı söyledim. Aslında çok korkmuştum" dedi.

Konuyu araştıran uzmanlar, gökyüzündeki pembe rengin Cann Group İlaç Şirketi tarafından işletilen bir kenevir laboratuvarındaki ışıklardan kaynaklandığını açıkladı.

KENEVİR BÜYÜMEK İÇİN KIRMIZI IŞIĞA İHTİYAÇ DUYUYOR

Şirketin sözcüsü Rhys Cohen, kenevir bitkilerinin büyümek için "kırmızı spektrum ışığına" ihtiyacı olduğunu söyledi.

Crock, "Normalde, karartma perdeleri güneş batarken kapanır, ancak dün gece ışıkları açtık ve panjurlar henüz kapanmamıştı, bu yüzden kırmızı ışık gökyüzüne yansıdı" dedi.

Diğer taraftan, tıbbi amaçlarla esrar üretilmesi 2016 yılında Avustralya'da yasallaştırıldı, ancak keyfi olarak kenevir yetiştirilmesi ülkede yasak.

Avustralya'da birkaç tıbbi kenevir fabrikası bulunuyor, ancak bunların yerleri güvenlik nedeniyle genellikle gizli tutuluyor. Cann Groupi bu yılın başlarında yasal olarak tıbbi kenevir yetiştirme lisansını aldığını açıkladı.

Son olarak Szumowski, ışığın gizli bir fabrikadan geldiğini öğrendiğinde çok güldüğünü belirterek, "Bence bunu daha sık yapmalılar. Gökyüzü harika görünüyordu" dedi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • emins 1 yıl önce Şikayet Et
    kenevir laboratuvarındaki ışıklardan...yersen
    Cevapla
  • alper hancı 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal erkan böle haberlerle gel bize
    Cevapla
  • Erdoğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Madem kıyamete inanıyorsunuz Yaşayışınız ne durumda?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı