Midilli Adası'ndaki yangın evlere sıçradı

Yunanistan'da Midilli Adası'nın Vatera Bölgesi'nde bu sabah çıkan orman yangınının bir köye sıçraması sonucu bazı evler hasar gördü.

Midilli Adası'ndaki yangın evlere sıçradı
Midilli Adası'ndaki yangın evlere sıçradı
GİRİŞ 23.07.2022 20:59 GÜNCELLEME 23.07.2022 20:59
Bu Habere 97 Yorum Yapılmış

Yunanistan'da Midilli Adası'nın Vatera Bölgesi'nde bu sabah çıkan orman yangınının bir köye sıçraması sonucu bazı evler hasar gördü.

Yunan basınındaki haberlere göre, kontrol altına alınamayan yangın, geniş ormanlık alanın bulunduğu Vrisa Bölgesi'ne doğru yayılmaya başladı. Havadan ve karadan devam eden söndürme çalışmalarına Yunan Silahlı Kuvvetleri de destek verdi. İhtiyaç halinde yerleşim alanlarının denizden tahliyesi için Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Birimleri de hazır hale getirildi.

Yangın söndürme çalışmalarında hafif yaralanan bir itfaiye görevlisi Sağlık Merkezinde tedavi altına alındı.

MERİÇ BÖLGESİNDEKİ YANGIN DEVAM EDİYOR

Öte yandan Yunanistan'ın Meriç Bölgesindeki Sofulu beldesinde perşembe çıkan yangın henüz kontrol altına alınamadı.

Çevre ve Enerji Bakanlığı Orman Genel Müdürü Vangelis Gudufas yaptığı açıklamada, Lira Barajı yakınlarında başlayıp Dadia Ormanı Milli Parkı'na ulaşan yangın için "çok zor ve farklı bir durum" yorumunda bulundu.

Dadia Ormanı Milli Parkı'nın ekolojik açıdan önemine değinen Gudufas, bölgenin coğrafi nitelikleri ve sık orman yapısı nedeniyle yangınla mücadelenin zorlaştığını aktardı.

Avrupa Birliği (AB) sınırları içinde belirlenmiş bir doğal çevre koruma ağı olan Natura 2000'e dahil olan Dadia Ormanı Mili Parkı, Balkanlar, Avrupa ve Asya'ya ait birçok bitki ve hayvan türüne de ev sahipliği yapıyor. Park, aynı zamanda çok sayıda kuş turunun göç yolu üzerinde yer alıyor.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 97
  • Dağdelen oğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Midilli Balıkesir veya İzmire bağlansa, bu tür tehlikeler ucuz atlatılır. Midilli halkı bunu talep etmeli.
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc yardımcınız olsun KOMŞI.
    Cevapla
  • Gökhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kahrolsun Yunanistan. Bizim ormanlarımızı yakan bunların militanları. Ateşin çocukları denilen yapı yunanistanda eğitim alıyor
    Cevapla
  • A.A.A 1 yıl önce Şikayet Et
    Adaları Ateşten koruyamayan Yunana büyük Ceza kesmeli.!! Eey Yunan, Senin ABD silahlarıyla ne işin var, O kadar Parayı İtfaiye için harcamış olsaydın, şimdi Ateşi bir an önce Söndürme becerisine sahip olmuş olurdun... Silahla Orman yangını önlenmiyor.. Yunanın Kafası boş içi Kin dolu, bu yüzden Fakir kalıyor.
    Cevapla
  • sivaslı 1 yıl önce Şikayet Et
    ahlaksızlıklarının ve Türkiye ye karşı yalan ve iftiracılıklarının cezasını çekiyor ahmak yunanlılar... Kahrolsunlar daha beter olsunlar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den ABD'ye 'UCM' tehdidi: Filistin'i cezalandırırız
Flaş gelişme! Beşiktaş, Nuri Şahin'le masaya oturuyor!