Almanya'da havaalanlarında büyük kriz : Seferler aksadı kuyruklar oluştu!

Avrupa’daki havalimanlarında yaşanan personel krizi devam ederken, Almanya’daki Köln-Bonn Havaalanı'nda yolcu kuyruğu dışarı taştı seferler aksadı.

GİRİŞ 24.07.2022 01:00 GÜNCELLEME 24.07.2022 09:26
Bu Habere 165 Yorum Yapılmış

Avrupa’da koronavirüs salgınında havalimanlarında görevli personelin işten çıkarılmasının ardından başlayan personel krizi devam ediyor. İngiltere, Fransa ve Hollanda’nın yanı sıra Almanya’daki havalimanlarında da kriz yaşanıyor.

Almanya’nın özellikle Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde bulunan havalimanlarındaki personel eksikliği devam ederken, çok sayıda bölgeye uçuş azaltıldı. Yolcu kuyruğu havalimanı giriş kapısının dışına taşarken, yolcular uzun beklemeler sonrası alana giriş yapabiliyor.

Köln-Bonn Havaalanı’nda saatlerce beklemek zorunda kalan yolcular, yaşanan personel eksikliğinin biran önce giderilmesini istiyor. Yetkililer ise, yolculara her zaman olduğundan daha erken saatlerde havaalanında olmaları uyarısı yapıyor.

KAYNAK: İHA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 165
  • Hasanbb 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne garip yorumlar var. Neymiş gurbetçilerimiz nedeniyle havalimanlatı şişmiş. Bu sorun 7 aydır var. Hollanda da bu sıkıntıyı yaşıyor. Amsterdamdan dönüşte hep bu kuyruklar var bu sene. Üzücü olansa şu havalimanındayım çevre temizlik işlerini bizim 50 yaş üstü amcalar yapıyor, gençler bantta çalışıyor. Bizim Türker her işi yapacak kalifiyelikte ve donanıma değiller
    Cevapla
  • Vanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Kafaya bak hele. Kıskanılıyormuş. Avrupalının amelesi kazandığı üç kuruş parayla ülkemizde krallar gibi tatil yapıyor. Buraya gelmeyecek de nereye gidecek. Ben 11 yıllık çalışanım tatil yüzü görmedim be.
    Cevapla
  • abdullah said 1 yıl önce Şikayet Et
    sen terörde katl edilmediğine dua et kardeşim.
    Cevapla
  • Adil Düzen* 1 yıl önce Şikayet Et
    Yoğunluğun sebebi Türk gurbetçiler zaten Türk çalışanı istemeleri gayet doğal.Hatta bir ara yaşlılarına bakımları için bakıcı almak istiyorlardı Turkiyeden yine kimse gitmemişti ukranyalı göçmenleri çalıştıracaklar gibime geliyor.
    Cevapla
  • Karabasan* 1 yıl önce Şikayet Et
    Aslında hava meydanları kritik yerler Türklerin bulunması çok iyi olurdu.
    Cevapla
  • Selami 1 yıl önce Şikayet Et
    Havaalanı personeli için istedikleri şartlar iyi seviyede Almanca ve İngilizce bilmek, tecrübe, serfitikalar bunların karşılığında tek maaş asgari ücret çalışma ve oturum izni de yok ayrıca çalışma süresi en fazla iki yıl.. Bu şartlara başvuran olmamış mı harbiden çünkü Avrupa'da köpeğiniz olurum nolur beni alın diyen çok vardı buralarda.. Giderken de şey derdiniz Türkiye bir ..... kaybetti Almanya bir hamal kazandı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü