ABD'yi Çin korkusu sardı: Daha saldırgan ve tehlikeli!

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, Çin ordusunun son 5 yılda önemli derecede daha saldırgan ve tehlikeli olduğunu savundu.

GİRİŞ 24.07.2022 14:13 GÜNCELLEME 24.07.2022 14:44
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Asya ziyareti kapsamında, Endonezya'nın başkenti Cakarta için yola çıkan Milley, kendisine eşlik eden gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Milley, Çin hava ve deniz araçlarının son 5 yılda Pasifik bölgesinde ABD'nin yanı sıra Japonya, Kanada, Avustralya, Filipinler ve Vietnam'a yönelik engellemelerinin önemli ölçüde arttığını söyledi.

Tehlikeli etkileşim sayısının da benzer ölçülerde arttığına dikkati çeken Milley, Çin ordusunun, bu belirli bölgede havada ve denizdeki mesajının, gözle görülür derecede ve önemli ölçüde daha da tehlikeli ve saldırgan hale geldiğini dile getirdi.

Milley, Çin'in bölge genelinde etkisini genişletmeye çalıştığını ve bunun, ABD'nin bölgedeki ortakları ile müttefiklerinin çok da lehine olmayan sonuçları olabileceğine işaret etti.

Endonezya gibi Pasifik bölgesindeki ülkelerin, ABD ordusunun bölgeyle ilgilenmesini istediğini savunan Milley'nin Endonezyalı mevkidaşı Andika Perkasa ile bir araya gelmesi bekleniyor.
 

KAYNAK: AJANSLAR
İbrahim Günay . Haber7.com - Yayın Koordinatörü
Haber 7 - İbrahim Günay .

Editör Hakkında

1986 yılında Mardin’in Savur ilçesinde doğdu. Evli ve bir çocuk babasıdır. İyi derecede Arapça, Kürtçe ve İngilizce bilmektedir. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde İnternet Gazeteciliği - Yayıncılığı, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Eğitimine, İstanbul Yeniyüzyıl Üniversitesi Medya ve İletişim Yönetimi (Tezli) Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. TRT Haber’de stajını tamamlayan Günay, mesleğe 2009 yılında Haberler.com’da başladı. 2013 yılında Haber7.com'da göreve başlayan İbrahim Günay, editör, Haber Şefi ve Yayın Koordinatörü olarak görev aldı. Pek çok habere ve röportaja imza attı, sunum ve seminerlere katıldı. Ödül ve plaketler aldı. İbrahim Günay, halen Haber7.com’da Sorumlu Müdür ve Yayın Koordinatörü olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd yine bir plan yapıyor. İnşeallah birbşrlerinin başlarını yerler zalimler
    Cevapla
  • Misafir65 1 yıl önce Şikayet Et
    Hani o gün Allah çini başınıza musallat etseydi de ortadoğuda öldürdüğünüz masum insanların intikamını sizden alıp sizi kanınızda boğsaydı.
    Cevapla
  • afyong 26 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika savaşamaz çin bunu görürse çok iyi olacak
    Cevapla
  • Adil Düzen* 1 yıl önce Şikayet Et
    Çin ve Hintliler ile ekonomi alanda işbirliği yapmak gerekir eski ipekyolu ticareti günümüze uyarlanarak canlandırılmalıdır.Hep beraber Ticarette çok kazanabiliriz.
    Cevapla
  • Arda 1 yıl önce Şikayet Et
    Türklerin Ataları olan Göktürkler Orhun Abidelerinde Çin Tehlikesinden ve Çinlilerden çok Dikkat edilmesine dair uyarıyor! Çin'den bize ve kimseye dost olmaz! Komunist -faşist Çin dost olduğu içinmi Milyonlarca soydaşı Uygur Kazakı Kırgızı Tibetliyi toplama kampında zulüm ediyor google de "Xinjiang Police Files" ara!! Tarih bize el feneri misali "Orhun Abideleri" yazılar bu konuda ışık tutuyor! Bizim bu konuda Japonya, Tayvan ve Güney Kore, Hindistan ABD ve Avrupa ile ticari,ekonomik anlamda ilişkilerimizi geliştirmek hepimiz için daha faydalıdır sömürgeci din düşmanı din fobisi olan / adalet, hak ve hukkuk olmayan kızıl Emperiyalist Çinden kimseyi fayda gelmez!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin tüm ticareti durdurması, İsrail basınını çıldırttı!
Seçil Erzan hakkında yeni iddianame: Mağdur sayısı 26’ya yükseldi